Home / Media / 70 dansers, 62 battles en 2 winnaars: Basement Battles VI enorm succes!

70 dansers, 62 battles en 2 winnaars: Basement Battles VI enorm succes!

Zondag 13 november gingen hiphoppers en breakdancers de strijd op de dansvloer aan om € 100,- cash in de Talent Stage, Energiehuis in Dordrecht.The Basement Battles VI is een samenwerking van ToBe Dans en Popcentrale en trok 70  dansers uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en zelfs Australië.

Bboys (breakdancers) en hiphoppers tussen de 8 en 31 jaar kwamen de kelder binnen terwijl DJ Devris Don Dev deze vulde met muziek. De sfeer zat er vanaf het begin goed en bleef ook zo tot het eind om 18.45 uur. Host van de middag was Far I. Nieuw deze editie was dat er een breakdance én hiphop battle was.

Jury
In zogeheten one versus one battles kregen de dansers één of meerdere ‘runs’ om te laten zien wat zij in huis hadden. Binnen no-time bracht de driekoppige jury aan de hand van uitgestoken armen hun oordeel uit. Snel, hard en eerlijk. Eén winnaar en één verliezer. Maar niets is minder waar. Winst op links, betekende respect op rechts en vice versa. Dank aan de breakdance jury: Christian van Dijk, Jarro de Pee en Stefan Dirven en aan de hiphop jury: Mijaca, Nemesis en Satoshi.

Winnaars Little King en Tha Vurgg
Onder luid gejuich van de dansers werd iedere ronde intenser met betere moves en langere runs. Na de judgedemo’s was het tijd voor de allerlaatste battle. De finale. Met elk drie runs wisten breakdancer Little King en hiphopper Tha Vurgg zich het langst staande te houden en zijn daarmee uitgeroepen tot winnaars.
Het was een dag die in het teken stond van respect en een gedeelde passie. ToBe en Popcentrale kijken erg uit naar de volgende keer!

Basement Battle VII
De volgende editie van de Basement Battles vindt plaats op zaterdag 11 februari. Ben jij breakdancer of hiphopper en doe je graag mee? Aanmelden voor Basement Battle VII kan via dans@tobe.nl onder vermelding van je naam, artiestennaam, geboortedatum, telefoonnummer en dansstijl.

Top