Home / Media / Ambacht blijft werken aan preventie

Ambacht blijft werken aan preventie

Burgemeester Jan Heijkoop presenteerde op vrijdag 8 april de veiligheidsrapportage 2015.

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht geeft hierin een beeld van de algemene veiligheidssituatie in de gemeente. Wat opvalt, is dat steeds meer nadruk op preventie ligt en dat inwoners hierbij steeds meer worden betrokken.

Stijgende lijn

Het aantal woninginbraken in Ambacht is in 2015 gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, maar in het licht van de afgelopen vijf jaar is dit aantal niet hoog. Nieuwbouwwoningen in Ambacht voldoen al aan het PKVW-veiligheidskeurmerk en de gemeente wil dit ook stimuleren bij bestaande woningen. Buurtpreventie en de specifieke politiecontroles helpen het aantal inbraken te beperken. Dit geldt ook voor het aantal auto-inbraken, dat ook op regionaal niveau een stijging laat zien. De buit bestaat meestal uit ingebouwde navigatieapparatuur en airbags.

Veiliger door apps

Ambacht is nog steeds een van de veiligste gemeenten in de Drechtsteden. Toch is het belangrijk om alert te blijven op verdachte personen en/of situaties. Handige apps kunnen hierbij helpen. Voor ondernemers is in 2015 de app E-detect gelanceerd. Verder zijn sociale media tegenwoordig niet meer weg te denken als hulpmiddel om belangrijke informatie op grote schaal met elkaar te delen. Vanaf 2016 moet de buurtapp Nextdoor dit nog makkelijker maken en de WhatsApp-groepen vervangen. Burgemeester Jan Heijkoop: “Het is geweldig dat steeds meer Ambachters zich inzetten voor de veiligheid binnen onze gemeente. Ik hoop dat dit aantal ook in 2016 blijft groeien”.

Top