Home / Media / 16-jarige Seyma Kocigit wint eerste prijs

16-jarige Seyma Kocigit wint eerste prijs

Winnaars gedichtenwedstrijd bekend

“Het bericht in België om binnen te blijven, de boodschap om op je hoede te zijn, bang voor een nieuwe aanslag en een nieuwe ramp.” Hiermee begint het gedicht ‘Verzet en vrijheid’ van Seyma Kocigit uit Barendrecht. Zij wint daarmee de eerste prijs in de gedichtenwedstrijd voor jongeren uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en mag haar gedicht voorlezen tijdens Dodenherdenking in Zwijndrecht. De jury vond dat haar gedicht de eerste prijs verdient, omdat haar gedicht het best verwoord wat het thema ‘Vrijheid Omarmd’ voor ons betekent.

Prijs
Op vrijdag 15 april was de prijsuitreiking waar de burgemeesters Dominic Schrijer (gemeente Zwijndrecht) en Jan Heijkoop (gemeente Hendrik-Ido-Ambacht) de winnaars feliciteerden. De tweede plaats is voor de 15-jarige Floortje Fontein uit Zwijndrecht met haar gedicht ‘Anders’. Haar gedicht wordt op 4 mei voorgelezen tijdens de Ambachtse plechtigheid. De derde prijs ging naar de Zwijndrechtse Tessa Groeneveld (16 jaar), die het gedicht ‘Vrijheid geef je door’ instuurde.

Thema
Het Herdenkingscomité 4 en 5 mei van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht organiseren jaarlijks een gedichtenwedstrijd voor jongeren uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Dit jaar waren er 47 leerlingen die een gedicht instuurden.

Top