Home / Media / Ambacht weert autodieven met SDNA

Ambacht weert autodieven met SDNA

De gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Hardinxveld-Giessendam hebben afgelopen maandag de handen ineen geslagen om het gebruik van SDNA-markeringen onder hun inwoners te stimuleren. Burgemeester Jan Heijkoop reikte de eerste SDNA-autokit uit aan de familie Vermeulen-Haksteeg, die slachtoffer werd van autodiefstal.

Slimme technologie
Met een SDNA-autokit is het mogelijk om onzichtbare markeringen aan te brengen op uw auto. De markeringen zijn eenvoudig aan te brengen en zorgen ervoor dat uw auto een unieke code krijgt die in geval van diefstal naar u te herleiden is.

Onaantrekkelijk voor diefstal
Daarnaast heeft de SDNA-markering een preventieve werking: onderdeel van de kit is een waarschuwingsmelding voor op het raam van de auto. Zo is het duidelijk dat de auto en onderdelen van de auto gemarkeerd zijn en daarom is juist uw auto onaantrekkelijk voor dieven, inbrekers en helers. Burgemeester Jan Heijkoop: “De meest voorkomende vorm van diefstal in Ambacht is autodiefstal. Ik vind SDNA een veelbelovende technologie die voor iedere autobezitter nuttig zou kunnen zijn om dieven buiten de deur te houden.” Voor een nog grotere preventieve werking, plaatst de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht langs de ingangswegen borden waarop (naast buurtpreventie en Nextdoor) het gebruik van SDNA-markering wordt aangekondigd.

Interesse?
Wilt u ook uw auto beter beschermen tegen diefstal? Op deze website leest u waar de SDNA-autokits verkrijgbaar zijn. Bovendien vindt u er een kortingscode die u direct bij uw bestelling kunt gebruiken.

Top