Home
Alle artikelen
Corona
Plaats een artikel
ANBI
Uw profiel
Vragen?
Wie zijn wij?
Afbeelding van Help Ohio met uw donatie
Help Ohio met uw donatie

17 november 2021 09:59
Afbeelding van Ook SOL Villa Ambacht wordt een afvalvrije school
Ook SOL Villa Ambacht wordt een afvalvrije school

8 oktober 2021 13:25
Standaard afbeelding voor artikelen
eenmalige begeleiding van een mevrouw naar het ziekenhuis

begeleiden
5 oktober 2021 20:59
Afbeelding van Rookvrije kindomgevingen
Rookvrije kindomgevingen

16 september 2021 09:58
Afbeelding van Toerist in eigen land: erop uit met het OV
Toerist in eigen land: erop uit met het OV

Maak een wandeling door vestingstad Nieuwpoort
16 augustus 2021 09:37
Afbeelding van Burgmeester reikt Pluim uit aan de heer Versnel
Burgmeester reikt Pluim uit aan de heer Versnel

8 juli 2021 08:56
 
 
 

Ook SOL Villa Ambacht wordt een afvalvrije school

 
Groep 6 van SOL Villa Ambacht heeft samen met Koos de Vuilnisman en wethouder Ralph Lafleur de aftrap genomen om het keurmerk ‘afvalvrije school’ te gaan verdienen. De kinderen hebben geleerd dat je maar heel weinig restafval overhoudt als je afval goed scheidt én voorkomt.

Afvalvrije scholen in Ambacht

De primeur voor de openingsactie voor het keurmerk was eerder dit jaar voor SOL de Krommeweg. Ook De Watervlinder, De Klimboom, Admiraal en de Willem de Zwijgerschool werken ernaar toe om een afvalvrije school te worden. Wethouder Ralph Lafleur is trots op de scholen: “Kinderen leren hoe makkelijk én leuk het kan zijn om bewust met afval om te gaan. Met een broodtrommel en drinkfles kun je elke dag opnieuw gemakkelijk afval voorkomen, zoals boterhamzakjes en petflessen. En door afval goed te scheiden, zamelen de leerlingen grondstoffen in voor hergebruik.” Past bij de duurzame ambities van Villa Ambacht Volgens directeur Anita Kleinjan-van Son past het streven bij de duurzame ambities van SOL Villa Ambacht: “We begeleiden de kinderen om gezond te leven met verantwoordelijkheid voor de wereld, elkaar en zichzelf. We zijn ook een gezond SOL met in de lessen en de dagelijkse praktijk aandacht voor sociale veiligheid, voeding, sport en beweging. Onze nieuwbouw is opgebouwd uit duurzame materialen. Het dak aan de Jan Wissenslaan ligt vol zonnepanelen en binnenkort gaan we ons dakterras duurzaam inrichten.”

Over afvalvrije scholen Een afvalvrije school is een school die goed zijn grondstoffen scheidt en ernaar toewerkt om nog maar een klein beetje restafval te produceren. Daarbij mogen ze hun afval meegeven met de vuilniswagens van HVC en biedt de gemeente bakken aan om afval te scheiden. Een afvalvrije school is niet alleen concreet bezig met het scheiden en verminderen van afval, maar maakt tijdens de lessen kinderen ook enthousiast voor een beter milieu.


Reacties