Home / Media / Wenwen Yin, Davy van der Hoeven en Emma van Oort winnaars ToBe Solisten concours

Wenwen Yin, Davy van der Hoeven en Emma van Oort winnaars ToBe Solisten concours

Pianiste Wenwen Yin, harpist Davy van der Hoeven en hoorniste Emma van Oort zijn zaterdag 5 februari de grote winnaars geworden van het ToBe Solisten Concours in het Energiehuis in Dordrecht.

Voor de 19 deelnemers op het podium in het Energiehuis was het een spannende dag, sommigen stonden voor de 1e keer op een echt podium! Het publiek genoot van de deelnemers die een grote variatie in muziekstijlen en –stukken speelden. De vakkundige jury beoordeelde de werken op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zaten David Prins (onder andere artistiek directeur van Muziektheater Hollands Diep) en Casper van Nugteren (dirigent Drechtsteden Jeugdorkest, docent fagot en saxofoon).

Prijzen
Er waren geldprijzen te winnen in drie categorieën: t/m 11 jaar, van 12 t/m 17 jaar en vanaf 18 jaar. Wenwen Yin en Lingyi Chen hebben naast hun geldprijs ook beiden de Codarts prijs gewonnen; een les van een Codarts vakdocent. Naomi Werson (viool) is uitgenodigd om op het Bachfestival Dordrecht te komen spelen. Muziektheater Hollands Diep heeft Davy, Emma, Anita en Robin uitgenodigd voor een Masterclass Podium Presentatie. Mats Koekoek (piano) mag met zijn familie naar de voorstelling Bach to the Future tijdens het Bachfestival. Gefeliciteerd!

Prijswinnaars
In de categorie t/m 11 jaar:
1e prijs – Wenwen Yin uit Capelle a/d IJssel op piano
2e prijs – Lingyi Chen uit Capelle a/d IJssel op piano
3e prijs – Annette Fontijn uit Klaaswaal op viool

In de categorie 12 t/m 17 jaar
1e prijs – Davy van de Hoeven uit H.I. Ambacht op harp
2e prijs – niet uitgereikt
3e prijs – Justus Hoitink uit Dordrecht op trompet

In de categorie 18+
1e prijs – Emma van Oort uit Dordrecht op hoorn
2e prijs – Anita van der Poel uit Nieuw-Lekkerland op hoorn
3e prijs – Robin Visker uit Zwijndrecht op hoorn

Wel het publiek en de jury laten genieten van een prachtig optreden maar geen prijs gewonnen: Loïs van Gent op viool, Bram Blazis op gitaar, Stijn van der Voort op harp, Daniel Jovanov op hoorn, Noortje Kurvers op harp, Johnny Sun op piano, Rianne Schipper op piano, Salomé Sliedrecht op viool en Lucas Scheelbeek op hoorn.

Voor meer informatie over ToBe en het Solisten Concours kijk op www.tobe.nl

Top