Home / Evenement / Boomplantdag bij het Jeugdspeelpark

Boomplantdag bij het Jeugdspeelpark

Op donderdagochtend 23 november viert de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht de jaarlijkse Boomplantdag. Leerlingen van groep 6 van OBS de Bron planten dan samen met wethouder Floor van de Velde vanaf 11.00 uur 15 bomen op de nieuwe locatie van het Jeugdspeelpark in recreatiegebied Sandelingen-Ambacht. Wethouder Van de Velde: “Wij vinden het belangrijk dat kinderen kennismaken met de natuur. Wie op jonge leeftijd leert hoe belangrijk bomen en planten zijn, vergeet dit nooit meer!”

Start herplanten 136 bomen
De Boomplantdag de symbolische start om 136 bomen te herplanten die het afgelopen jaar in het openbaar gebied zijn gekapt. Bijvoorbeeld omdat de straat waar de bomen stonden, is heringericht of omdat de bomen niet gezond meer waren.

Duurzame educatie
De Boomplantdag is een educatieve activiteit uit het actieplan Duurzaamheid. Leerlingen van het basisonderwijs kunnen op deze dag zelf het belang en plezier van groen en natuur ervaren. Voordat de leerlingen bomen gaan planten, krijgen zij een speciale les ‘Bomen Boeien’ van natuur- en milieucentrum Weizigt.

Top