Home / Media / Buurtbusvereniging de Binnen-Giessen van start

Buurtbusvereniging de Binnen-Giessen van start

SCHELLUINEN – Op dinsdag 7 januari 2020 overhandigt Quinten Passchier, directeur Marktontwikkeling Qbuzz, de sleutels van buurtBuzz 706/707 over aan voorzitter Wim Kafoe van de nieuw gestarte buurtbusvereniging de Binnen-Giessen.

De basis voor deze buurtbuslijnen is gelegd door de buurtbusvereniging de Linge, die vanaf 9 december 2018 de lijnen met vrijwilligers rijdt.

Het afgelopen jaar zijn er vanuit de regio Giessenburg, Hardinxveld, Schelluinen en Gorinchem nieuwe vrijwilligers gezocht, met als resultaat de start van een eigen buurtbusvereniging.
Inmiddels zijn er al 22 eigen chauffeurs, die worden bijgestaan door enkele vrijwilligers van de buurtbusverenigingen de Linge en Alblasserwaard.

Oproep vrijwilligers
Vrijwilligers zijn nog steeds nodig. Dus ben je voor minstens twee uur per week beschikbaar en in het bezit van een geldig B-rijbewijs, meld je aan als chauffeur voor de buurtbus. Het blijft prachtig om zoveel mensen te ontmoeten en hen daar te brengen waar ze anders maar moeilijk kunnen komen. www.buurtbusdebinnengiessen.nl

De lijnen 706 (Gorinchem – Giessenburg) en 707 (Giessenburg – Boven-Hardinxveld) groeien gestaag van ca. 240 reizigers per week begin 2019 naar ruim 320 reizigers eind 2019. Als compliment krijgen de chauffeurs vaak de opmerking dat de buurtbussen punctueel rijden en in een behoefte voorzien.

UITNODIGING!
Komt u ook langs bij de feestelijke overhandiging van de sleutels aan de nieuwe buurtbusvereniging op dinsdag 7 januari? Om 12.30u overhandigt Quinten Passchier, directeur marktontwikkeling Qbuzz, de sleutel aan de voorzitter van de buurtbusvereniging, Wim Kafoe.
Locatie: Griendweg 74, Schelluinen

Top