Home / Evenement / DEELNAME EN KAARTVERKOOP CELLOFESTIVAL DORDRECHT

DEELNAME EN KAARTVERKOOP CELLOFESTIVAL DORDRECHT

Van 14 tot en met 17 mei – in het Hemelvaartweekend – organiseert ToBe cultuurcentrum de 14e editie van Cellofestival Dordrecht. Het festival vindt plaats in het Energiehuis én op betoverende plekken in de stad.

Dit jaar staan er, naast de dagelijkse lessen door topcellisten, maar liefst 16 concerten op het programma én zijn er diverse lezingen en films in het programma opgenomen!

Naast de lunch-, middag- en avondconcerten, is het programma uitgebreid met ontbijt- en nachtconcerten.

‘Artist in Residence’ Pieter Wispelwey
Tijdens deze editie is Pieter Wispelwey artist in Residence, hij verzorgt het openingsconcert m.m.v. Camerata Rotterdam, en Rembrandt Frerichs trio.  Daarnaast kan het publiek de dag starten met Pieter tijdens een ontbijtconcert én gaan we ook de nacht weer in met Pieter! Er zijn dagelijks namiddag- en avondconcerten voor jong en oud door onder andere Kobra Ensemble & Marien van Staalen, Anne Müller & Maarten Vos, Emma van Schadewijk & Concerto Grosse Ensemble, Dmitry Ferschtman & Mila Baslawskaja, Trio Huisingh–Zemstov–Wispelwey, Larissa Groeneveld & Frank van laar en DeuXcel; Tjakina Oosting en Marieke van der Heyden

Naast de concerten zijn er lezingen en workshops door Andreas Grütter, Jan van der Elst en Lucienne van der Lans.

Meld je aan voor de workshops en masterclasses
Speel je cello en wil jij jezelf zowel muzikaal als technisch ontwikkelen? Wil je naast het volgen van lessen genieten van inspirerende concerten en workshops door topcellisten? Meld je dan aan via www.cellofestivaldordrecht.nl. Meld je je aan vóór 30 maart, dan ontvang je een gratis passe-partout voor alle concerten! Kinderen tot 12 jaar zijn welkom op de Kinderdag op vrijdag 15 mei.

Het 14e Cellofestival Dordrecht wordt georganiseerd door ToBe cultuurcentrum, in samenwerking met een vaste kern vrijwilligers en met ondersteuning van Gemeente Dordrecht, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, het Energiehuis, de Luthiers en Dille & Kamille.
Ga voor meer informatie naar www.cellofestivaldordrecht.nl, of stuur een e-mailbericht naar cellofestival@tobe.nl

Top