Home / Media / Dit heeft Ambacht ‘voor elkaar’ gekregen!

Dit heeft Ambacht ‘voor elkaar’ gekregen!

Vandaag was de laatste raadsvergadering van deze raad. Op 21 maart gaat Hendrik-Ido-Ambacht naar de stembussen om een nieuwe raad te kiezen. Tijdens de laatste vergadering in deze samenstelling overhandigde het college aan de raad een boekje met daarin een terugblik op de afgelopen vier jaar. Hierin staat kort samengevat wat de gemeente in de afgelopen 4 jaar heeft bereikt.

Plannen voor 2014-2018
Bij de start van deze raad en dit college in 2014 vertaalde het college de ambities van de raad in een coalitieprogramma. Dit coalitieprogramma heette ‘Voor Elkaar’ en beschreef de plannen voor Hendrik-Ido-Ambacht in de periode 2014-2018. Maar zijn al die plannen ook uitgevoerd? En welke resultaten leverde dat op?

Terugblik op 2014-2018
Het college blikt nu in beeld en woord terug op de afgelopen vier jaar. Dit hebben we ‘voor elkaar’ gekregen in Ambacht. De belangrijkste kernwaarde uit het coalitieprogramma was “samen”. En dat blijkt ook gelukt. We hebben naar elkaar omgekeken en we hebben met elkaar samengewerkt: met onze inwoners, ondernemers, vrijwilligers, verenigingen, enzovoorts. Dit boekje ligt vanaf morgen op verschillende plekken in onze gemeente (op het gemeentehuis, in Cascade en in de Bibliotheek), zodat iedereen die het leuk vindt het eens kan bekijken.

Toekomst
Op 21 maart bepalen onze inwoners de toekomstige plannen voor Hendrik-Ido-Ambacht. Alle stemmen bij elkaar bepalen hoe onze nieuwe gemeenteraad er uit komt te zien. En die gemeenteraad beslist straks wat er in Ambacht gebeurt: bijvoorbeeld het groen, de winkels en de sport- en culturele voorzieningen in uw straat, wijk en dorp. Maar het gaat ook over hoe we zorg en onderwijs inrichten. U stemt toch ook?

image

Top