Home / Media / Woordkunstenwedstrijd

Woordkunstenwedstrijd

Ben jij goed met woorden? Houd je van dichten of rappen? Of ben je meer een singer-songwriter? Woon je in Hendrik-Ido-Ambacht of Zwijndrecht en ben je niet ouder dan 18 jaar?
Dan nodigen we jou uit om mee te doen aan de 4 en 5 mei Woordkunstenwedstrijd!

Woordkunst
De wedstrijd gaat om woordkunst in de breedste zin van het woord. Een gedicht mag natuurlijk, maar ook andere vormen van woordkunst, zoals een songtekst of rap. Zolang het aansluit bij het thema, ben je volledig vrij om een geheel eigen woordcreatie vorm te geven en als bijdrage in te leveren.

Thema
Onder de noemer “Geef vrijheid door” formuleert het Nationaal Comité 4 en 5 mei ieder jaar een thema dat als inspiratie kan dienen voor de woordkunstenaars. Dit jaar heeft Frank de Vree de jaarthema-tekst Verzet als voorbeeld geschreven. Hierin beschrijft de Vree hoe je persoonlijke verhalen kan inzetten bij een herdenking of viering. De volledige tekst is te lezen op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei: www.4en5mei.nl .

Dodenherdenking
De winnende woordkunstenaars nodigen we uit om tijdens de Dodenherdenking op 4 mei in Zwijndrecht of Hendrik-Ido-Ambacht hun woordkunst voor te dragen.

Inleverdatum
De uiterste inleverdatum voor je bijdrage aan de woordkunstenwedstrijd is donderdag 29 maart 2018. Je kunt je bijdrage mailen naar representatie@h-i-ambacht.nl .
Je inzending dient voorzien te zijn van: Naam, leeftijd en telefoonnummer.

Prijsuitreiking
De uitslag zal bekend worden gemaakt op woensdag 19 april om 15:30 uur in de raadzaal van de gemeente Zwijndrecht. De genomineerden worden uitgenodigd om deze prijsuitreiking bij te wonen.

Meer informatie
Meer info kunt u verkrijgen via representatie@h-i-ambacht.nl of 078-7702608

Top