Home / werk / DVG WORDT OPVOLGER VAN HELBRO

DVG WORDT OPVOLGER VAN HELBRO

Vervoersbedrijf De Vier Gewesten (DVG) gaat vanaf 1 september 2014 de ritten voor het aangepaste leerlingenvervoer met de taxi, taxibus en rolstoelbus overnemen van het failliete vervoersbedrijf Helbro uit Sliedrecht.

Dat hebben de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland (gemeente Molenwaard) en Hendrik-Ido-Ambacht besloten. Zij hadden een contract met Helbro voor het aangepaste leerlingenvervoer in hun gemeenten.
Het nieuwe contract betekent dat de leerlingen die gebruik maken van dit leerlingenvervoer per 1 september gewoon naar school kunnen.

Lokale partijen
DVG is een vervoerder die met lokale partijen werkt. In onze regio gaat dat om taxibedrijf Stam en taxibedrijf Van Vliet/Haas. Deze bedrijven rijden al langere tijd voor de gemeenten, naar scholen in de regio. De gemeenten zijn tevreden over deze dienstverlening. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat met het afsluiten van dit nieuwe contract met DVG de werkgelegenheid in de regio blijft en dat de vervoerder bekend is in dit gebied.

Helbro
Vlak voor de zomervakantie van 2014 heeft Helbro aan de gemeenten laten weten dat zij haar dienstverlening op 1 september 2014 stop moet zetten. De gemeenten hebben daarop verschillende gesprekken gevoerd met andere vervoerders die deze ritten direct over kunnen nemen. Doel is dat de leerlingen op 1 september naar school kunnen.

Informatie
De gemeenten informeren alle ouders van de betrokken leerlingen over de nieuwe situatie. Ook DVG zal de ouders op korte termijn benaderen met informatie.

Top