Home / Evenement / Gratis praktijk dag voor jonge automobilisten

Gratis praktijk dag voor jonge automobilisten

Op zaterdag 26 september openen wethouder Floor van de Velde uit Hendrik-Ido-Ambacht en Jan Nathan Roozendaal uit Papendrecht The DriveXperience. Dit is een gratis praktijkdag voor jonge autorijders uit Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht, die tussen de 18 en 24 jaar zijn en tussen de 3 maanden en 2 jaar hun rijbewijs hebben.

Van de Velde, wethouder Verkeer Hendrik-Ido-Ambacht: ‘Jongeren die net hun rijbewijs hebben zijn soms nog wat onzeker in het verkeer. Door de praktische tips op deze praktijkdag kunnen ze zichzelf meer ontwikkelen’.
The DriveXperience vindt plaats op de gemeentewerf aan de Middelijn in Zwijndrecht. Deze praktijkdag wordt in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland georganiseerd. Auto’s worden gratis beschikbaar gesteld door Ames Autobedrijf in Zwijndrecht.

Verkeersveiligheid
Deelnemers rijden onder andere op een ter plaatse aangelegde mobiele rem/slipbaan, doen een praktijkrit onder begeleiding van een coach en discussiëren met elkaar over het gebruik van alcohol & drugs in het verkeer. Rozendaal, wethouder Mobiliteit in Papendrecht: ‘Jonge weggebruikers kunnen kwetsbaar zijn in het verkeer. Door te oefenen worden ze zich bewuster van hun rijstijl. Zo werken we samen aan verkeersveiligheid’.

Meer informatie
Voor meer informatie over The DriveXperience kijk op www.thedrivexperience.nl

Top