Home / Media / Jan Heijkoop blijft ook de komende 6 jaar burgemeester van gemeente HIA

Jan Heijkoop blijft ook de komende 6 jaar burgemeester van gemeente HIA

Een grote verrassing voor burgemeester Jan Heijkoop tijdens de raadsvergadering op maandag 4 december: Leo Platschorre (voorzitter van de vertrouwenscommissie) las de officiële brief voor waarin staat dat hij is herbenoemd als burgemeester. Dat betekent dat Jan Heijkoop ook de komende 6 jaar burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is.

Burgemeester Jan Heijkoop: “Ik ben dankbaar voor de aanbeveling door de vertrouwenscommissie en het besluit van de minister. En het woord vertrouwen wil ik benadrukken. De afgelopen 6 jaar heb ik van iedereen in Ambacht, van inwoners tot raadsleden, vertrouwen mogen ervaren. Dit vertrouwen is een geweldige stimulans om te beginnen aan deze periode. Ik heb de volle intentie om, als mijn gezondheid het toelaat, ook de komende 6 jaar de gemeente ambacht te bedienen.”

Sinds 2012 is Jan Heijkoop al onze burgemeester en dus liep de eerste periode bijna af. Na een besloten raadsvergadering op 3 juli droeg de gemeenteraad Jan Heijkoop voor herbenoeming voor. Deze aanbeveling stuurde de gemeenteraad aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die toetste het aanbeveling en nam uiteindelijk het positieve besluit.

De gemeenteraad vindt dat Jan Heijkoop voldoet aan het profiel voor het burgemeesterschap van Hendrik-Ido-Ambacht. Hij heeft de juiste mix van kwaliteiten, maar vooral zijn kwaliteiten als bemiddelaar vallen op. Regelmatig doen organisaties in de regio hiervoor een beroep op hem. Het wordt zeer gewaardeerd dat hij iedereen de ruimte geeft, mensen dichter bij elkaar brengt en hen zo weet te inspireren.

Top