Home / Media / Koningsdag in Ambacht

Koningsdag in Ambacht

Op donderdag 27 april vieren we  weer Koningsdag in Ambacht. Ook dit jaar belooft het een feestelijke dag te worden. De Oranjevereniging  heeft een mooi programma samengesteld.

BreakfastRun
De BreakfastRun is sinds 2006 niet meer weg te denken in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit unieke hardloopevenement om 6.00 uur op Koningsdag met honderden deelnemers, trekt lopers uit alle delen van Nederland. Dit jaar vindt de BreakfastRun al voor de 12de keer plaats.

De Oranjevereniging werkt samen met Vrienden tegen Kanker om deze hardloopwedstrijd te organiseren. Beide partijen zijn heel blij met deze samenwerking. Meer schouders kunnen nu dit evenement dragen en er wordt ook nog eens een goed doel gesteund, namelijk de strijd tegen kanker!

U kunt kiezen voor een 5 km of een 10 km prestatieloop. Het parcours van 10 km is geijkt, waarmee het voor de fanatieke sporter een officieel parcours is. Reden genoeg om de loopschoenen aan te trekken en deel te nemen. Inschrijven kan via www.ovhia.nl.

Aubade
Om 9.00 uur start de aubade, voorafgegaan door een korte opening door  burgemeester Jan Heijkoop. We sluiten de aubade feestelijk af met ballonnen oplaten door de kinderen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn op het voorplein van het gemeentehuis, Weteringsingel 1.

Vrijmarkt
Ook dit jaar is er een kindervrijmarkt in winkelcentrum De Schoof en winkelcentrum Hoogambacht. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich hiervoor inschrijven bij de winkel van Groots en Kleintje Kinderkleding in De Schoof of bij Verhage Volgerlanden in Hoogambacht. Het is belangrijk om dit tijdig te doen, omdat het aantal plaatsen beperkt is.

Meer informatie
Kijk voor het gehele programma van Koningsdag op de website .

Top