Home / Media / Prijswinnaars inleveractie grof afval

Prijswinnaars inleveractie grof afval

Inwoners die gedurende de actieweek hun grof huishoudelijk afval naar het de milieustraat brachten, maakten kans op mooie prijzen. Op zaterdag 10 oktober om 12.00 uur reikten de wethouders Henk Mirck uit Zwijndrecht, Peter Verheij uit Alblasserdam, Marten Japenga uit Ridderkerk en burgemeester Jan Heijkoop uit Hendrik-Ido-Ambacht een prijs uit aan de winnaars van de actieweek.

Dag van de Duurzaamheid
Vrijdag 9 oktober was het de Dag van de Duurzaamheid. Ook het scheiden van grof huishoudelijk afval is duurzaam. “Het scheiden van afval betekent dat grondstoffen behouden blijven en daarvan kunnen weer nieuwe producten gemaakt worden. Door herbruikbare materialen goed gescheiden naar de milieustraat te brengen, draagt u bij aan het behoud van grondstoffen.” aldus burgemeester Jan Heijkoop.
Burgemeester Jan Heijkoop mocht namens HVC een Kobo e-reader uitreiken aan de heer Van Spijk uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit.
Meer dan 70% van het grof afval dat inwoners naar de milieustraat brengen, wordt hergebruikt. Zo wordt van een oude plastic tuinstoel weer een nieuwe plastic speelgoedauto gemaakt en kan een auto 120 km rijden op 8 liter oude frituurvet. Een oude rubber autoband vind je weer terug in het kunstgrasveld op een sportpark. Spullen die oud zijn maar nog niet versleten of kapot, kunnen via de kringloop een tweede leven krijgen.

Omvang actieweek
De actieweek ‘Grof afval heeft waard. Lever het in en win’ werd georganiseerd op 18 verschillende afvalbrengstations / milieustraten voor 24 deelnemende gemeenten in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Met elkaar vestigden zij op grote schaal aandacht aan het belang van het scheiden van grof afval. Voor meer informatie kijk op www.indegoeiebak.nl

Top