Home / Overige / – Rhiant bestaat 100 jaar

– Rhiant bestaat 100 jaar

Samen vieren met de huurders

Zaterdag 3 oktober 2015 viert Rhiant haar 100-jarig bestaan. De feestelijkheden starten om 13.15 uur aan de Dorpsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht. Voor het eeuwfeest krijgen de gevels van vijf woningen aan de Dorpsstraat een historische uitstraling. Bestuurder Carlo Oostindie overhandigt dit blijvende cadeau op symbolische wijze aan wethouder Floor van der Velde. Daarna volgt een wandeling langs het woningbezit van Rhiant richting de Veersedijk. Vanaf  13.30 uur zijn alle huurders van Rhiant van harte welkom op het vernieuwde kantoor.
 

Festiviteiten voor huurders
Huurders kunnen deelnemen aan een rondleiding door het pand waar een expositie te zien is van het Historisch Genootschap over 100 jaar volkshuisvesting in Hendrik-Ido-Ambacht. Op een mooi podium vinden verschillende muziek- en dansoptredens plaats. Voor de kinderen zijn er gratis activiteiten. Natuurlijk alles onder het genot van een hapje en een drankje. De festiviteiten worden afgesloten met  een ballonnenwedstrijd. Bovendien verloot Rhiant die middag 100 keer € 100,- als korting op de huur. Kortom, een feestelijke middag met voor ieder wat wils.

 

Programma

13.15 uur             Officiële handeling in de Dorpsstraat

13.30 uur             Rondleiding, expositie, diverse festiviteiten en optredens

16.15 uur             Oplaten van de ballonnen

16.20 uur             Overhandiging ‘cadeau’ van Rhiant aan de Huurdersraad

 

100 jaar volkshuisvesting

Het historisch genootschap maakt een boekje over honderd jaar volkshuisvesting en richt 3 oktober een expositie in dit onderwerp. Vanaf 10 oktober tot eind november is de expositie te zien in het gebouw De Brommert van het Historisch Genootschap. De openingstijden van De Brommert zijn woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Het boekje is na 3 oktober te koop bij het Historisch Genootschap en bij Rhiant.

 

Eenmalige huurkorting

Aanwezige huurders maken kans op een eenmalige huurkorting van € 100,-. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten huurders de bon uit het bewonersmagazine ‘De Schakel’ invullen. De winnaars worden 3 oktober bekend gemaakt. De uitreiking vindt plaats per postcodegebied:

14.10 uur: 35 bonnen voor postcodes die beginnen met 3341

14.40 uur: 27 bonnen voor postcodes die beginnen met 3342

15.05 uur: 25 bonnen voor postcodes die beginnen met 3343

15.35 uur: 13 bonnen voor postcodes die beginnen met 3344

 

 

Ballonnenwedstrijd

Om de feestelijkheden af te sluiten is er een ballonnenwedstrijd. Om het milieu zo min mogelijk te belasten wordt gebruikt gemaakt van afbreekbare materialen. Door een kaartje in te vullen en om 16.15 uur een ballon op te laten, maken kinderen kans op een leuke prijs.

 

Aanmelden

Voor de festiviteiten in en rond het kantoor van Rhiant is het fijn als huurders zich aanmelden. Dat kan tot 25 september via een e-mail naar info@rhiant.nl of met de ticket op de omslag van het bewonersmagazine ‘De Schakel’ van Rhiant. Bezoekers wordt gevraagd lopend of op de fiets te komen, omdat op de dijk weinig parkeergelegenheid is.

Top