Home / Club / Showband Sandido

Showband Sandido

Sandido is op 31 augustus 1967 opgericht op initiatief van Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana uit Hendrik Ido Ambacht. Bij deze oprichting kreeg het de naam: Majorette,Tamboer en Trompetterkorps Sandido.

 

In deze periode was het korps, welke nog niet veel instrumenten bezat voornamelijk bezig met het binnenhalen van leden, oefenen, en natuurlijk allerlei acties voor de aanschaf van instrumenten. Het uniform bestond uit groene broek, rood jasje met wit overhemd en zwarte stropdas, voor de majorettes een witte plooirok met witte blouse en eveneens rood jasje en zwarte kolbak.

In 1973 werd er begonnen met een jeugdkorps wat zoveel leden aantrok dat er een heus jeugdbestuur aan te pas moest komen om het hoofdbestuur een beetje te ontzien
Ook de majorette groep werd zo groot dat gesproken kon worden van een mega korps. Vele optredens in zowel binnen en buitenland ( waaronder Ostrow in Polen ) vielen dan ook ten deel.

Op het Internationale Tulip-Time Festival in Katwijk, waar delegaties uit Amerika, Canada en Zweden aan deelnamen, heeft Sandido zelfs de zilveren Tulp gewonnen.

Na enkele jaren werd gekozen voor een nieuw uniform in de kleuren groen met rood, dit keer een lang jasje en een modernere kolbak, zwart met rood.

Toen deze aan vervanging toe waren, zijn deze geschonken aan een korps in Polen. Sandido kwam toen met een nieuwe kleur en wel donkerblauw met aquablauw, nu weer met een kort jasje en een pet.

Top