Home / Media / Voorstelling Jeugdtheaterschool in tuin Dordrechts Museum

Voorstelling Jeugdtheaterschool in tuin Dordrechts Museum

De Dordtse geschiedenis komt op zondag 22 mei tot leven in de tuin van het Dordrechts Museum, Museumstraat 40. Getalenteerde leerlingen (10-12 jaar) van Jeugdtheaterschool Dordrecht spelen die dag om 11.30, 13.30 en 15.30 uur de voorstelling Mignon, met zang en dans.

De voorstelling is geïnspireerd op de rijke Dordtse geschiedenis. Met in het bijzonder de schilderijen in het Dordrechts Museum, waaronder Mignon verlangende naar vaderland. Het verhaal van Mignon speelt zich af in Dordrecht rond de 17e eeuw. De meisjes van de kostschool wonen ver weg van de stad en dus ver van andere kinderen. Juffrouw Guur zorgt voor hen, maar zij is een heel zuur mens. Tussen al die meisjes woont Mignon, een stil kind. Ze droomt graag en als ze dat doet droomt ze over waargebeurde verhalen en legendes uit Dordrecht.

Speelervaring
De spelers van Mignon volgen al een paar jaar lessen bij Jeugdtheaterschool Dordrecht. Zij zijn geselecteerd om deel te nemen aan de Jeugdproductie, een project van de jeugdtheaterschool waarbij jaarlijks een voorstelling op een bijzondere locatie wordt gemaakt. De Jeugdproductieleerlingen doen met dit project spelervaring op en krijgen de kans hun spel-, zang- en danstalent verder te ontwikkelen.

Credits
In Mignon spelen: Cleo van de Boel, Rebecca Buitenhuis, Hawin Cimen, Ceder van Cuijk, Quirine Deerenberg, Soeta Elsman, Danique Hartog, Jort Hersbach, Juliette Jumelet, Onyever Rach, Senna Roos, Jasmijn van der Sijde, Ivy Veth, Britt de Vormer, Benthe van der Weijden, spel proloog: Egbert van der Linden, tekst proloog: Levi Olthof. Artistiek team Jeugdtheaterschool: Heleen van Ham (script en regie), Choreografie: Marijke de Vos (choreografie), Kiki Luitwieler (muziek), Veronique Kayser (vormgeving), Tom Brinkkemper (techniek). Flyerontwerp: Nienke Kramer. Met dank aan Art & Dining en Dordrechts Museum.

Energiehuis
De voorstelling is voor iedereen vanaf 6 jaar toegankelijk. Kaarten voor de voorstelling kosten €6,- (€4,- voor jeugd t/m 20 jaar) en zijn te koop via www.tobe.nl/agenda of aan de kassa van het Energiehuis. In verband met het beperkte aantal plaatsen adviseren we om kaarten van te voren te kopen. Aan de deur worden kaarten verkocht, mits er nog plaats is. Kaarten aan de deur kunnen alleen contant worden afgerekend, er is geen pinautomaat.

Top