Home / Media / Voorstelling over verdwenen Dordtse families in de Tweede Wereldoorlog

Voorstelling over verdwenen Dordtse families in de Tweede Wereldoorlog

Jongeren van ToBe Jeugdtheaterschool Dordrecht laten op 4 en 5 mei lokale verhalen van verdwenen families uit de Tweede Wereldoorlog herleven in de theatervoorstelling Wie weg is wordt gezien. De voorstelling maakt deel uit van het landelijke project Theater Na de Dam speelt in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er hele families uit Dordrecht verdwenen. Wie waren zij en wat zijn de verhalen achter deze verdwijningen? Hoe was het om steeds op de vlucht te zijn of juist mensen om je heen te zien verdwijnen? De Jeugdtheaterschool doet dit jaar voor de derde keer mee aan Theater Na de Dam www.theaternadedam.nl. Door heel Nederland zijn op woensdag 4 mei om 21.00 uur theatervoorstellingen te zien die gebaseerd zijn op verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. In Dordrecht speelt Wie weg is wordt gezien daarnaast ook op donderdag 5 mei om 16.00 uur.

Zoals het was
Het ene moment is de lucht bezaaid met parachutisten, is de familie Braadbaart een grote familie in Dordrecht, heb je een joodse achternaam, eet je boter op je brood. En het volgende moment? Het volgende moment is het oorlog en is niets meer zoals het was.
Tijdens het maken van Wie weg is wordt gezien ontdekten de jongeren (12 t/m 15 jaar) dat er heel veel verdwenen is tijdens de oorlog en dit willen ze graag met de bezoekers delen. Jeugdtheaterschool Dordrecht geeft de verdwenen families een gezicht, om te zorgen dat ze niet vergeten worden en de verhalen worden doorgegeven.

Kaartverkoop
Kaarten voor de voorstelling Wie weg is wordt gezien kosten € 6,-, jeugd tot en met 20 jaar betaalt € 4,-. De kaartverkoop verloopt via www.tobe.nl/agenda en via de kassa van het Energiehuis.

Spelers
De spelers van Wie weg is wordt gezien zijn: Anna Dronkert, Carlota Diaz Pauw, Sorsha Finlay, Vera Hartman, Esmay Jansen, Ilse Kuipers, Noa Jodi Klaase, Izal Nourioglou, Marijke van Stee en Romy Tol.

Top