Home / Media / Waterbusplein wordt een levendige hotspot in de maritieme topregio

Waterbusplein wordt een levendige hotspot in de maritieme topregio

Aan de rivier de Noord, op het Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht, komt horeca, ruimte voor fitness, wellness en scholing én een maritiem ondernemershuis. Wethouder André Flach: “We willen van het Waterbusplein iets bijzonders maken. Het is de poort tussen de rivier en Hendrik-Ido-Ambacht. Een unieke locatie waar veel te beleven zal zijn voor inwoners en een levendige hotspot waar maritieme ondernemers elkaar ontmoeten en stimuleren in innovatie en samenwerking. Een visitekaartje voor onze maritieme topregio”. Op 5 maart staat het functionele programma voor het Waterbusplein op de agenda van de gemeenteraad.

Goed voor inwoners en bedrijven
Omdat het Waterbusplein onderdeel is van bedrijventerrein Antoniapolder Plus, waar ruimte is voor bedrijvigheid in de hoogste milieucategorie, moet het  bestemmingsplan voor de locatie gewijzigd worden. Op dit moment wordt die wijziging voorbereid. De plannen sluiten naadloos aan op de regionale ambities. Ze zijn positief voor het vestigingsklimaat en geven inwoners en bezoekers gelegenheid om te proeven van de maritieme identiteit van de Drechtsteden. Bovendien is een levendig plein, waar ook in de avonduren mensen op af komen, belangrijk voor de sociale veiligheid bij de waterbushalte en de bedrijven.    

Programma is aanvulling op bestaande voorzieningen
De voorzieningen in het programma zijn een mooie aanvulling op alle andere voorzieningen die Hendrik-Ido-Ambacht te bieden heeft. Als de gemeenteraad instemt met het beoogde programma en later met de wijziging van het bestemmingsplan en de provincie instemt met bestemmingsplanwijziging, wordt het gebied met diverse partners ontwikkeld.

Top