Home / Media / Gemeenteraadsverkiezingen: Op wie stemt u?

Gemeenteraadsverkiezingen: Op wie stemt u?

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Om inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht te helpen bij hun keuze, maakten de verschillende gemeenteraadspartijen een gezamenlijke poster en een stemwijzer.

Gezamenlijke poster
Dit jaar staan de verschillende verkiezingsposters op meerdere locaties in onze gemeente op een gezamenlijke poster. Een mooie, eigentijdse manier om alle posters overzichtelijk in beeld te brengen. Daarnaast staat er op de poster de oproep aan inwoners om naar de stembus te komen op 21 maart.

Online stemwijzer
Voor inwoners, die benieuwd zijn welke partij het beste past bij hun eigen beeld voor de toekomst van Hendrik-Ido-Ambacht, ontwikkelden de partijen een online stemwijzer: http://hendrik-ido-ambacht.mijnstem.nl. Aan de hand van stellingen over belangrijke thema’s in onze gemeente, krijgt de kiezer snel inzicht in de standpunten van de partijen: de partijen hebben zichzelf op de stellingen gepositioneerd en de kiezer vindt er gemakkelijk de toelichting van de standpunten. De stemwijzer nodigt kiezers én partijen uit nuancering aan te brengen in hun antwoord, in plaats van alleen eens of oneens aan te klikken. Bij elk van de stellingen bepaalt de invuller met een slider zijn eigen positie. Door de relatieve afstand tussen de eigen positionering en die van de partijen te meten, ziet de kiezer met welke partijen hij of zij de meeste overeenstemming heeft. De stellingen laten vooral zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen. Juist dan weten inwoners wat er te kiezen valt!

Meer informatie
Rond 28 februari ontvangen alle inwoners hun stempas. Meer informatie over de verkiezingen en links naar de verkiezingsprogramma’s vindt u op www.h-i-ambacht.nl/verkiezingen .

Top