Home / Hobby / Werken met een 3d pen

Werken met een 3d pen

Wanneer je voor het eerst gaat werken met een 3d pen, dan is dat even wennen. Oefening baart kunst, en dat geldt zeker voor een 3d pen. In het begin zal je dus veel moeten experimenteren om de werking van de pen onder de knie te krijgen. Maar dat is geen straf, want je zult verbaasd staan over de mogelijkheden die je dan zult ontdekken. Alhoewel de pen nog niet eens zo lang op de markt is, hebben vooral designers al prachtige ontwerpen gemaakt en is de 3d pen zeker een onderdeel van de kunst geworden. Kijk voor leuke aanbiedingen op www.goedkope3dpen.nl

Hulpmiddelen bij 3d pennen

Wil je de werking van de pen snel leren, dan hebben wij een tip voor je. Bij sommige aanbieders van 3d pennen kan je sjablonen kopen die je kan gebruiken om een bepaald model te maken. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een sjabloon van een vliegtuig. Je hoeft slechts de lijntjes van het sjabloon met je pen over te trekken. In dit geval bestaat deze uit verschillende onderdelen. Nadat je de onderdelen hebt gemaakt, dien je ze met de pen aan elkaar te bevestigen en heb je een model van een vliegtuig. Uiteraard is het ook simpel om zelf een kleurplaat te printen en deze te gebruiken als sjabloon. Het helpt je zeker de mogelijkheden en beperkingen van je 3d pen te leren kennen.

Verschillende filamenten

Filamenten zijn de plastic rolletjes die gebruikt worden om een model te maken, als het ware de inkt in de pen. Er zijn momenteel (nog) 3 soorten filamenten. Het ABS filament wat hoofdzakelijk voor professioneel gebruik is, omdat deze milieuonvriendelijk is en vraagt om goede afzuiging van de lucht. PLA wordt het meest gebruikt. Dit filament is wel vriendelijk voor het milieu en is er in talloze kleuren en uitvoeringen. Nieuw is het PETG filament. Dit filament heeft een glasachtige look wat een meerwaarde kan zijn voor het door jou te maken model.

 

Top