Home / Media / Wethouder Van de Velde ontvangt certificaat voor invoering BGT

Wethouder Van de Velde ontvangt certificaat voor invoering BGT

Op donderdag 15 oktober heeft wethouder Van de Velde een certificaat ontvangen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu voor de snelle invoering van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Landelijk moet het system voor 1 januari 2016 wettelijk zijn ingevoerd. De gemeente is samen met de Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden de eerste gemeente die in één keer door het controletraject is gekomen. Tevens zijn we de twaalfde gemeente in Nederland die klaar is met de opbouw van de kaart.

BGT
De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is een gedetailleerde digitale kaart van heel Nederland. Daarin worden alle objecten als gebouwen, wegen, water, spoorlijnen en groen op een eenduidige manier vastgelegd. Als de kaart eind 2015 klaar is, dan kunnen alle overheden deze gebruiken als ondergrond voor uiteenlopende doelen. Bijvoorbeeld voor het inplannen van groenbeheer of het vastleggen van evacuatieroutes. Zo kan de hele overheid gebruik maken van dezelfde basisgegevens over grootschalige topografie in Nederland. Dat zorgt voor een betere dienstverlening aan de burgers en bedrijven, administratieve lastenverlichting en minder kosten.

Tevreden met resultaat
Na veel overleggen en het opsporen van verschillen en correcties is de klus geklaard. Een traject van circa anderhalf jaar maar niet zonder resultaat. Wethouder Van de Velde: “Het was geen eenvoudige klus, want er komt veel bij kijken. Ik ben heel trots en zeer  tevreden met het eindresultaat. Wij zijn op tijd klaar zijn met de BGT!”.

Top