Home / Media / Woordkunstenaar gezocht!

Woordkunstenaar gezocht!

Ben jij goed met woorden? Houd je van dichten of rappen? Of ben je meer een singer-songwriter? Woon je in Hendrik-Ido-Ambacht of Zwijndrecht en ben je niet ouder dan 18 jaar? Dan nodigen we jou uit om mee te doen aan de 4 en 5 mei Woordkunstenwedstrijd! Lever voor 30 maart jouw bijdrage in en wie weet draag jij jouw woordkunst op 4 mei voor in Zwijdrecht, Hendrik-Ido-Ambacht of Heerjansdam.

Nieuw jasje
Traditiegetrouw organiseerden de herdenkingscomités 4 en 5 mei van de gemeenten Zwijndrecht en Hendrik- Ido-Ambacht een gedichtenwedstrijd voor HAVO- en VWO-leerlingen. Deze wedstrijd is in een nieuw jasje gegoten en staat dit jaar voor het eerst open voor alle jeugd tot 18 jaar uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Nieuw is ook dat het niet alleen een gedicht hoeft te zijn, maar dat ook andere vormen van woordkunst ingeleverd mogen worden.

Woordkunst
De wedstrijd gaat om woordkunst in de breedste zin van het woord. Een gedicht mag natuurlijk, maar ook andere vormen van woordkunst, zoals een songtekst of rap. Zolang het aansluit bij het thema, ben je volledig vrij om een geheel eigen woordcreatie vorm te geven en als bijdrage in te leveren.

Thema
Onder de noemer “Geef vrijheid door” formuleert het Nationaal Comité 4 en 5 mei ieder jaar een thema dat als inspiratie kan dienen voor de woordkunstenaars. Dit jaar heeft Arendo Joustra de jaarthema-tekst De kracht van het persoonlijke verhaal geschreven. Hierin beschrijft Joustra hoe je persoonlijke verhalen kan inzetten bij een herdenking of viering. De volledige tekst is te lezen op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei: www.4en5mei.nl.

Dodenherdenking
De winnende woordkunstenaars nodigen we uit om tijdens de Dodenherdenking op 4 mei in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht of Heerjansdam hun woordkunst voor te dragen.

Inleverdatum
De uiterste inleverdatum voor je bijdrage aan de woordkunstenwedstrijd is donderdag 30 maart 2017. Je kunt je bijdrage mailen naar representatie@h-i-ambacht.nl.

Prijsuitreiking
De uitslag zal bekend worden gemaakt op woensdag 19 april om 14:30 uur in Cultureel Centrum Cascade te Hendrik-Ido-Ambacht . De genomineerden worden uitgenodigd om deze prijsuitreiking bij te wonen.

Meer informatie
Meer info kunt u verkrijgen via representatie@h-i-ambacht.nl of 078-7702729

Top