Home / Media / MEB! Festival door ToBe-cursisten met een beperking

MEB! Festival door ToBe-cursisten met een beperking

Cursisten van Werkplaats MEB!, cursus voor mensen met een verstandelijke beperking, presenteren hun werk tijdens MEB! Festival op zondag 24 april in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Speciaal voor deze feestelijke middag van 14.00 tot 16.30 uur, maakten de deelnemers van de MEB!-cursussen Theater en Beeldend de presentatie “ZEE”.

Bij de 18+ cursus Werkplaats MEB! krijgen de cursisten wekelijks theaterles of tekenen- en schilderles. MEB! Festival is een afsluitende presentatiemiddag in theaterzaal Ketel 2, waar de cursisten laten zien wat ze het afgelopen seizoen hebben gedaan. Daarnaast is er een open les theater, waaraan alle bezoekers mogen meedoen. Iedereen die interesse heeft in Werkplaats MEB! is van harte welkom om het festival te bezoeken. Kaarten kosten € 4,- en zijn verkrijgbaar via www.tobe.nl/agenda en aan de kassa van het Energiehuis. De prijs van het toegangskaartje is inclusief een drankje tijdens borrel aan het einde van het festival.

Bezoek uit Breda
Theatergroep Sterre uit Breda brengt tijdens MEB! Festival een bezoek aan ToBe, zij spelen voor deze gelegenheid hun eigen theatervoorstelling “DRIFT – Brood dat drijft”. Vorig jaar was Theatergroep Sterre ook aanwezig tijdens MEB! Festival, de groepen kunnen op deze manier elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Werkplaats MEB!
De cursus Werkplaats MEB! staat iedere maandag van 19.00 tot 21.00 uur in het teken van plezier en ontwikkeling. Cursisten werken twee uur per week op hun eigen niveau bij de cursus theater óf beeldend. De lessen vinden plaats in het Energiehuis. Bij de theaterlessen leer je hoe je een rol kunt spelen en hoe je daarbij beweegt en praat. Ook leer je om samen te spelen en goed zichtbaar te zijn voor het publiek. Bij de lessen beeldend kun je schilderen, tekenen of een beeld maken. je wordt uitgedaagd om nieuwe technieken uit te proberen en je creativiteit te gebruiken. Kijk voor meer informatie over Werkplaats MEB! op www.tobe.nl .

Top