Home / Overige / Ambacht samen tafel

Ambacht samen tafel

Drie multitouchtafels in Hendrik Ido Ambacht. Steun het initiatief!

Doel:
Het plaatsen van een aantal zogeheten multitouchtafels op diverse locaties in Hendrik-Ido-Ambacht. De tafels bevatten content die deels uniek is voor de locatie (bv verzorgingshuis de Blije Borgh) en deels overlapt (bv Historisch Genootschap).

Waarom?
Doelstelling van Stichting Ambacht Samen is om mensen bij elkaar te brengen.

We zien mogelijkheden om dat met dit project op een goede en aansprekende manier voor elkaar te krijgen. De multitouchtafels worden dankzij de speciale programma’s zinvol ingezet op de locatie. Aanvullend zullen er activiteiten georganiseerd worden waarbij de tafels ook door andere partijen gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan een workshop over mediawijsheid in de bibliotheek of een activiteiten voor ouderen in samenwerking met het Historisch Genootschap.

Wat is een multitouch-tafel?
Een multitouch-tafel is geschikt voor verschillende doelgroepen, voor jong en oud. Het bovenblad van een multitouch-tafel is een aanraakscherm dat reageert als je het scherm aanraakt. In het scherm is een computer verwerkt, en touchtechnologie. Hierdoor kunnen meerdere mensen tegelijk op een eenvoudige en intuïtieve wijze samen de inhoud ontdekken. Het is nieuwe technologie, maar heel toegankelijk en laagdrempelig. Regelmatig blijkt dat gebruikers spontaan met elkaar in gesprek gaan en elkaar verhalen vertellen naar aanleiding van wat ze zien op de multitouch-tafel. Dit laatste gebeurt met name bij de historische applicaties.

Initiatief:

Stichting Ambacht Samen
www.ambachtsamen.nl

Realisatie:

Er wordt door Stichting Ambacht Samen een plan gemaakt om dit project gerealiseerd te krijgen.
Doel is om actief fondsen/sponsors te werven.

De diverse locaties moeten actief meedoen om geld te genereren.

De speciale content wordt geleverd door Onwijs (www.onwijs.nl).
De tafel is de zogeheten Sur40 van Samsung.
De totale kosten zijn tussen de 40 en 45.000 euro.

Status:
Er zijn op dit moment gesprekken geweest met twee van de drie locaties waar we de tafels willen plaatsen. De reacties waren unaniem zeer positief.

Wie maakt de programma’s

Onwijs is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve applicaties voor multitouch-tafels.
Als specialist op dit gebied werkt Onwijs samen met onder meer Kennisnet, archieven, musea en bibliotheken in Nederland en België.

www.facebook.com/onwijs.nl

Top