Home
Alle artikelen
Corona
Plaats een artikel
Uw profiel
Vragen?
Afbeelding van We zullen ze nooit vergeten
We zullen ze nooit vergeten

67 oorlogsslachtoffers Hendrik-Ido-Ambacht 1940-1945
22 juni 2020 11:26
Standaard afbeelding voor artikelen
Buurtgezinnen zoekt steun- en vraaggezinnen

Welk gezin heeft steun nodig of kan steun bieden?
17 juni 2020 11:27
Afbeelding van Zin in iets leuks/lekkers? Bestel een High Tea Box, cadeaus of soep-aan-huis.
Zin in iets leuks/lekkers? Bestel een High Tea Box, cadeaus of soep-aan-huis.

Bezorgen in HIA/Zwijndrecht/Ridderkerk ZONDER BEZORGKOSTEN door By Caatje.nl
26 mei 2020 08:01
Standaard afbeelding voor artikelen
Wij staan voor uw klaar !

Met elkaar voor elkaar.....! Samen staan we sterk.
24 april 2020 12:31
Afbeelding van Gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht vergadert digitaal wegens coronamaatregelen
Gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht vergadert digitaal wegens coronamaatregelen

10 april 2020 14:27
Standaard afbeelding voor artikelen
Hulp aanbieden

8 april 2020 11:12
 
 
 

Gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht vergadert digitaal wegens coronamaatregelen

 
Het zijn moeilijke tijden. Toch staat de wereld niet stil, ondanks dat iedereen rekening moet houden met de maatregelen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM. Om nu en in de nabije toekomst de reguliere vergaderingen van de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht door te laten gaan, vergaderden zij vorige week dinsdagavond tijdens het fractievoorzittersoverleg voor het eerst op digitale wijze. De fractievoorzitters van de gemeenteraad vergaderden vanuit huis. De burgemeester en de griffier vergaderden vanuit de raadzaal, op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Afgelopen maandag kon de geplande raadsvergadering niet doorgaan, omdat geen van de raadsleden kwam opdagen. Daarop schreef de burgemeester direct een nieuwe vergadering uit voor dinsdag 7 april. Op maandagavond 20.00 uur volgde een digitale vergadering waaraan 32 (burger)raadsleden, de wethouders, de burgemeester en de griffier deelnamen. In deze opiniërende debatvergadering/integrale commissie werden de agendapunten van de raadsvergadering besproken en afgestemd. Burgemeester Jan Heijkoop: "De gemeenteraad kan alleen besluiten nemen als de leden fysiek aanwezig zijn in de raadszaal. Ik vind het een groot pluspunt van deze tijd dat ons werk gewoon door kan gaan, waarbij we de coronamaatregelen goed naleven."

Op dinsdag 7 april is alsnog de raadsvergadering van maandag 6 april gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. Nu was echter geen meerderheid van raadsleden nodig. Drie raadsleden hebben samen met de burgemeester en de griffier –uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen door de Rijksoverheid en het RIVM- een aantal besluiten kunnen nemen. Hierdoor kunnen de bestuurlijke processen doorgaan. Vanaf volgende week is het dankzij een noodwet mogelijk om ook digitaal besluiten te nemen.

De digitale vergaderingen zijn te beluisteren via de website: https://hendrikidoambacht.raadsinformatie.nl/ . De debatvergadering is in beeld en geluid beschikbaar. Op 21 april vindt de eerstvolgende commissievergadering ook digitaal plaats. Deze is dan met beeld en geluid vanaf de website te volgen.

Reacties