Home
Alle artikelen
Corona
Plaats een artikel
Uw profiel
Vragen?
Afbeelding van Overeenkomst voor zes kavels met bedrijfsverzamelgebouwen op AmbachtseZoom
Overeenkomst voor zes kavels met bedrijfsverzamelgebouwen op AmbachtseZoom

15 maart 2021 14:31
Afbeelding van Het Vrijwillig Traineeship, een unieke kans voor jongeren!
Het Vrijwillig Traineeship, een unieke kans voor jongeren!

Ben je tussen de 16 en 27 jaar en toe aan een leuke uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou:-)!
11 maart 2021 11:45
Afbeelding van Ambachts Lint
Ambachts Lint

Blauwhoed ontwerpt winnend plan voor centrumgebied Hendrik-Ido-Ambacht
5 maart 2021 10:53
Afbeelding van Nieuwe woonwijk met getijdenpark op De Noordoevers in Hendrik-Ido-Ambacht
Nieuwe woonwijk met getijdenpark op De Noordoevers in Hendrik-Ido-Ambacht

3 februari 2021 08:30
Afbeelding van Wandelbuddy gezocht
Wandelbuddy gezocht

1 of 2 maal per week met een dame naar buiten in een rolstoel
31 januari 2021 17:03
Afbeelding van Kortsluiting in mijn hoofd
Kortsluiting in mijn hoofd

over hoe mijn leven door een herseninfarct is veranderd
30 december 2020 17:54
 
 
 

Overeenkomst voor zes kavels met bedrijfsverzamelgebouwen op AmbachtseZoom

 
"Dit is een mooie kans voor regionale en lokale ondernemers, die duurzaam willen ondernemen op het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom, maar niet zelf willen bouwen!", aldus wethouder André Flach over de bedrijfsunits die de samenwerkende ontwikkelaars Prohuis Invest, Stemar Groep, Wouda Vastgoed BVen Westpoint Beheer BV gaan realiseren op het nieuwe bedrijvenpark bij de A16 in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij sluiten een koopovereenkomst met gemeente Hendrik-Ido-Ambacht voor maar liefst zes kavels, samen ruim 40.000 m2.

Huur en koop
De units in deze bedrijfsverzamelgebouwen hebben verschillende afmetingen en zijn te huur en te koop. De gebouwen worden ontwikkeld volgens de circulaire richtlijnen van Ambachtsezoom. Zo zijn ze demontabel: dit betekent dat alle materialen losgekoppeld en hergebruikt kunnen worden in de toekomst. Ook zijn ze volledig zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte: de gebouwen zijn energieneutraal. Er komt groen aan de gevels, zonnepanelen op het dak, geen aardgas maar een warmtepomp in combinatie met airconditioningsunits, goede isolatie met hoge Rc-waarde én de optie voor oplaadpunten voor elektrische auto’s. De ontwikkelaar wil deze maand al starten met het grondwerk op een deel van de kavels. De oplevering van de eerste gebouwen is gepland in het eerste kwartaal van 2022.

Ambachtsezoom: op de helft
Wethouder André Flach: "Er is veel èn serieuze belangstelling van ondernemers voor Ambachtsezoom. Met deze zes kavels erbij opgeteld, is nu ongeveer de helft van de bedrijfskavels op Ambachtsezoom gereserveerd of verkocht. Dat is ruim 7,5 ha. "

Op het bouwterrein wordt ondertussen hard gewerkt. De riolering ligt er nu bijna in, Oasen is bezig met de waterleiding, daarna gaan Vitrumnet glasvezel en Stedin elektriciteit aanleggen. De gemeente zal voor het eind van dit jaar alle wegen aanleggen en het gebied inrichten met bomen en ander groen met veel aandacht voor biodiversiteit.

Ambachtsezoom
Ambachtsezoom is een circulair bedrijvenpark. De gemeente ontwikkelt het gebied en is geïnspireerd door Cradle to Cradle principes. Alle materialen die gebruikt worden voor gebouwen, straten en omgeving zijn 100% recyclebaar. Dat betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw kunnen worden hergebruikt. Op deze wijze wordt bijgedragen aan de vermindering van CO2 uitstoot. Elke kavel krijgt een materiaalpaspoort, waarin alle materialen en producten staan beschreven zodat ze in de toekomst hergebruikt kunnen worden.

Meer informatie: www.ambachtsezoom.nl en www.prohuis.nl.

Reacties