Home / Media / Cascade nog meer een ontmoetingspunt

Cascade nog meer een ontmoetingspunt

Cultureel Centrum Cascade is tot nu toe een plek waar inwoners komen voor hun vertier. Je kunt er naar de bibliotheek, naar het theater, je vereniging treffen of even wat drinken. Op woensdag 1 oktober is het verbouwde Cascade officieel heropend. Je kunt er voortaan ook terecht met zorgvragen aan het jeugdteam, het sociaal wijkteam én voor bezoekjes aan het Consultatiebureau. Ook Wijk- en buurtgericht Werken verzorgt op dinsdagochtend een inloop in Cascade.

In de afgelopen maanden is het cultureel centrum flink onder handen genomen. Wie het pand binnenloopt, ziet duidelijk de resultaten van een verbouwing. De balie in de centrale hal is anders en wordt voortaan alle dagen van de week bemand. Je kunt er terecht met vragen over aan elke organisatie in het pand en wordt direct te woord gestaan of van een afspraak voorzien. Wethouder Michiel van der Vlies was bij de opening aanwezig en gaf aan dat Cascade hiermee nog meer een ontmoetingspunt voor alle Ambachters wordt.

Slimme kast
Op de begane grond heeft de bibliotheek wat ruimte ingeleverd, maar ook een supermoderne ‘slimme kast’ ingebouwd. Leden van de bibliotheek zetten voortaan hun boeken in de slimme kast, die eruit ziet als een gewone kast. De kast leest de chip in het boek, registreert hem als ingeleverd en een andere geïnteresseerde kan het boek meteen weer pakken uit de kast.

Tweede inlooppunt voor zorgvragen van jong en oud
Aan weerszijden van de bibliotheek zijn nu de ingangen te vinden naar de jeugdgezondheidzorg – om precies te zijn Jeugdteam Ambacht en het Consultatiebureau – en het Sociaal Wijkteam Ambacht. Beide teams waren al te vinden bij Informatie- en Inlooppunt SOPHIA in De Blije Borgh. Nu is er een tweede inlooppunt bij gekomen, op een centrale plek in het dorp waar veel mensen toch al regelmatig binnenlopen. Bezoekjes aan het Consultatiebureau vinden voortaan plaats in Cascade en wie een vraag heeft over opvoeden, opgroeien of ouder worden kan ook in Cascade terecht.

Samenwerking
Bijkomend voordeel van Cascade is dat er ook ruimte kon worden gemaakt voor flexplekken. Daardoor zullen medewerkers van beide zorgteams elkaar voortaan vaker spreken en gemakkelijk samenwerken als dat nodig is. Dankzij een gezamenlijk verzorgde bemanning achter de balie in de hal beneden konden ook de openingsuren van de bibliotheek worden verruimd.

Comfortabel zitten bij elke voorstelling
Tot slot kunnen ook bezoekers van het theater voortaan genieten van een comfortabele zit in de nieuwe ruime stoelen van de inklapbare tribune. En dat is mooi, want de stoelen van het theater zijn het hele jaar door goed bezet, aldus Joop Bijl, algemeen manager bij Cascade.

Top