Home / Overige / COMMIT project zoekt doelgroepen

COMMIT project zoekt doelgroepen

Landelijk onderzoeksprogramma door TNO

Wat is COMMIT?

In het kader van een landelijk onderzoeksprogramma, genaamd COMMIT, wordt er door TNO, Technische Universiteit Delft en Cinop, samen met het bedrijfsleven, onderzoek gedaan naar hoe je informatie en communicatietechnologie zo kunt ontwerpen dat het voor iedereen toegankelijk is. In ons project kijken we vooral of technologie kan helpen om mensen zich prettiger te laten voelen in de eigen wijk. Dit kan bijvoorbeeld door het gevoel van veiligheid te vergroten, door te zorgen voor meer kennis over de wijk en haar bewoners en door deelname aan wijkactiviteiten.

Technologie kan helpen

Denk bijvoorbeeld aan een App op je mobiele telefoon met een speciale knop. Als er een noodsituatie is, druk je op deze knop en krijgt een bekend iemand dichtbij in de wijk een berichtje. Die persoon kan vervolgens naar je toe komen om te helpen. Zo kan technologie helpen de veiligheid te vergroten. Of denk aan je eigen wijk op de computer in de vorm van een spel, zodat je thuis alvast kunt oefenen om later niet voor onverwachte situaties te komen staan.

COMMIT in Hendrik-Ido-Ambacht

Wij willen graag de bewoners van Hendrik-Ido-Ambacht bij ons onderzoek betrekken. Zij vertegenwoordigen namelijk de toekomstige gebruikers van de technologie. We werken samen met Stichting Ambacht Samen. Dit doen we door het organiseren van groepsbijeenkomsten. We vragen dan naar de wensen van de bewoners en ook zullen we de mening vragen over mogelijke technologie├źn. Verder zullen we testversies van de technologie uitproberen. We richten ons daarbij in principe op iedereen, van jong tot oud, hoog- tot laagopgeleid, autochtoon of allochtoon, maar vooral op mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Meedoen of meer informatie?

We zijn momenteel op zoek naar mensen uit de volgende doelgroepen: ouderen, kinderen, laaggeletterden en niet-Nederlandstaligen. Voel je je aangesproken en wil je deelnemen aan de bijeenkomsten? Neem dan contact op met Denny Nugteren van Stichting Ambacht Samen: 06-81616721, dsnugteren@gmail.com.

Het COMMIT-team: Abdullah, Marianne, Hans, Ellen, Anita, Dylan, Jacomien, Kim en Judith.

Top