Home / Media / De Zoutewelle perenboom lijkt klaar om de wereld te veroveren.

De Zoutewelle perenboom lijkt klaar om de wereld te veroveren.

Zwijndrechtenaar Wim van Pelt strijdt al vele jaren voor het behoud van de naar zijn overgroot-vader genoemde boom.

Cultuurhistorisch erfgoed
Bij het enten wordt op de wortels en het stammetje van twee andere perenbomenrassen een takje van een Zoutewelle gebonden. De natuur zorgt dat de zaak vergroeit. ‘Maar de peren er van smaken wel weer als echte Zoutewelles‘, weet Van Pelt.

Als voorzitter van het Perengenootschap Zwijndrechtse Waard zette hij zich tot nu toe vooral in om de boom als cultuurhistorisch erfgoed te behouden in Zwijndrecht en omstreken. Maar de belangstelling voor de historische fruitsoort neemt nu een grotere vlucht.

Perengenootschap Zwijndrechtse Waard gaat Stichting-ORAS omarmen.

De voorzitter Wim van Pelt van deze Perengenootschap stelde spontaan voor om van elke boom
? 10.00 te schenken wat naar Stichting-ORAS gaat, geweldig.

ORAS staat voor: (Oncological Research Albert Schweitzer hospital)

zie ook www.stichting-oras.nl

Zwijndrechtenaar Wim van Pelt strijdt al vele jaren voor het behoud van de naar zijn overgroot- vader genoemde boom. Door de reportages op Rijnmond kreeg hij een tip, om eens in Rhoon te gaan kijken. En dat levert nu nieuwe jonge boompjes op. Zie http://www.rijnmond.nl/nieuws/05-02-2013/zwijndrechtenaar-strijdt-voor-comeback-perenras

Als voorzitter van het Perengenootschap Zwijndrechtse Waard zet hij zich tot nu toe vooral in om de boom als cultuurhistorisch erfgoed te behouden in Zwijndrecht en omstreken. Maar de belangstelling voor de historische fruitsoort neemt nu een grotere vlucht.

Top