Home / Media / Gemeenteraad wil door met burgemeester Jan Heijkoop

Gemeenteraad wil door met burgemeester Jan Heijkoop

De raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft in een besloten vergadering van 3 juli 2017 het besluit genomen om burgemeester Jan Heijkoop bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen voor herbenoeming. Het gaat om een herbenoeming van zes jaar.

De voordracht voor de herbenoeming is gelegen in de profielschets van 2001. De heer Heijkoop heeft de juiste mix van kwaliteiten en voldoet aan het profiel voor het burgemeesterschap van Hendrik-Ido-Ambacht. Zijn kwaliteiten als bemiddelaar vallen op, want regelmatig doen organisaties in onze regio een beroep op hem. Het wordt zeer gewaardeerd dat hij iedereen de ruimte geeft, mensen dichter bij elkaar brengt en hen zo weet te inspireren.

Vertrouwen
Vanavond sprak de gemeenteraad haar vertrouwen uit in de voordracht tot herbenoeming. Jan Heijkoop: “Als burgemeester van deze prachtige gemeente kijk ik uit naar weer een mooie periode van samenwerken. De afgelopen tijd heb ik me ingezet voor het behoud van een rustig en groen Ambacht. De komende zes jaar wil ik ervoor zorgen dat dit een gemeente blijft waar het fijn en veilig wonen is en waar inwoners kunnen genieten van prachtige voorzieningen zoals het nieuwe zwembad en een mooi jeugdspeelpark.”

Ruime ervaring
Burgemeester Jan Heijkoop heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Hij is sinds 1 februari 2012 burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast nam hij van september 2014 tot de zomer van 2015 het burgemeesterschap van Alblasserdam waar. Eerder was hij waarnemend burgemeester van Oostflakkee en Cromstrijen. Van 2002 tot 2007 was Jan Heijkoop voorzitter van de WLTO en LTO-Noord en daarvoor was hij een aantal jaar gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland.

Procedure
De aanbeveling van de raad wordt binnenkort verzonden naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zodra het herbenoemingsbesluit genomen is, wordt de gemeente hierover geïnformeerd.

Top