Home / Media / Hendrik-Ido-Ambacht geeft opdracht nieuwbouw zwembad De Louwert

Hendrik-Ido-Ambacht geeft opdracht nieuwbouw zwembad De Louwert

Bouwbedrijf Vaessen en Exploitant Sportfondsen zijn na aanbestedingsprocedures als beste partijen naar voren gekomen om het nieuwe binnenzwembad van De Louwert te bouwen en te exploiteren. Wethouder Van der Giessen: “Met deze samenwerkingspartners zijn we weer een stap dichterbij de realisatie van het nieuwe binnenzwembad. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze partijen een duurzaam en toekomstbestendig zwembad gaan bouwen”.

Aanbesteding bouw en exploitatie
Bij de aanbesteding bouw was er maar één inschrijver en het plan voldeed aan alle voorwaarden. Bij aanbesteding exploitatie waren er meerdere plannen, allemaal van hoge kwaliteit. We hebben bij de beoordeling gekeken naar zowel de prijs als de kwaliteit. Alle plannen hadden hun eigen visie op dienstverlening en wij hebben gekozen voor het plan dat het best past bij de wensen van onze gemeente.

Samen bouwen aan een nieuw binnenzwembad
In 2016 heeft de gemeente onder het motto “Samen bouwen aan een nieuw binnenzwembad” een projectplan opgesteld. Dit projectplan werd vorig jaar oktober aan de gemeenteraad voorgelegd en vastgesteld.

Projectvoorstel
In het projectplan stond het voorstel voor een binnenzwembad dat past binnen de financiële kaders, duurzaam is en tevens een passende en toekomstbestendige exploitatie biedt.

Planning
In de raad van 1 juni is het besluit genomen over het benodigde krediet en over het opzeggen van de overeenkomst met de huidige exploitant op het moment dat het nieuwe binnenbad opent. Er wordt nu een klankbordgroep samengesteld die gaat meedenken over het ontwerp en de bouw van het nieuwe binnenzwembad. De komende periode zal in het teken staan van het eerste ontwerp voor het nieuwe zwembad. Wethouder Van der Giessen: “Samen bouwen we verder aan zwembad De Louwert en mede dankzij de CAI-middelen maken we Ambacht nog mooier!”

Voor meer informatie over het project kijk op deze website.

Top