Home / Overige / Het begin …

Het begin …

ontstaan van het idee om een boek te gaan schrijven over mijn herseninfarct en de gevolgen …

Op 31 december 2010 was ik samen met mijn zus en zwager in Haarlem om daar Oud en Nieuw te vieren. Zij hadden mij maanden eerder gevraagd om mee te gaan naar Haarlem. Begin november heb ik een herseninfarct gekregen en in januari startte mijn revalidatie. Het was een welkome korte vakantie in een enerverende periode.

In het Financieel Dagblad van 31 december las ik een interview van iemand die een herseninfarct heeft gehad en een boek heeft geschreven. Op dat moment besloot ik om ook een boek te gaan schrijven niet wetende wat mij in de komende jaren mede door het herseninfarct te wachten zou staan. Ik heb de eerste twee jaar een dagboek bijgehouden en heb gedurende vier jaar een dossier opgebouwd. Het dossier bestaat uit alle mails, correspondentie, rapporten, medische uitslagen, beschikkingen van het UWV, stukken van bezwaar- en ontslagprocedures en het volledige re-integratiedossier welke gedurende mijn arbeidsongeschiktheid geproduceerd zijn. Ze zijn afkomstig van mijn werkgever, het UWV, behandelende specialisten, advocaten en verder iedereen die op één of andere wijze betrokken was bij mijn herstel, revalidatie, re-integratie en beëindiging van mijn dienstverband. Het dienstverband is op mijn verzoek 3,5 jaar na mijn herseninfarct door de kantonrechter beëindigd. Het is uiteindelijk een dik dossier geworden.

Toen ik begon met schrijven heb ik een grove indeling gemaakt van onderwerpen welke in mijn verhaal aan de orde moesten komen. Tijdens het schrijven werden het steeds meer onderwerpen en soms moest ik hoofdstukken splitsen omdat het hoofdstuk te lang werd. Het zijn tot nu toe 34 hoofdstukken geworden en heb ik mijn verhaal onderverdeeld in vier delen:1 het begin – 2 revalidatie – 3 re-integratie – 4 mijn leven met NAH.

Als ik er tijd voor had en mijn hoofd stond ernaar heb ik in de afgelopen jaren regelmatig zitten schrijven. Zodra ik een hoofdstuk af had heb ik mijn dossier geraadpleegd om te verifiëren of het verhaal klopte en compleet was. Tegelijk heb ik alle documenten met betrekking tot het hoofdstuk verzameld en ingescand en heb van alle bijlagen een apart document gemaakt. In het concept-manuscript heb ik in voetnoten verwezen naar de bijlagen en omdat ik geen namen van personen vermeld heb ik in eindnoten de namen van de desbetreffende personen vermeld. Hiermee is het concept-manuscript een compleet document geworden.

Begin 2016 heb ik besloten om een redacteur in de arm te nemen en hiermee had ik een stok achter de deur om mijn verhaal af te gaan ronden. Ik ben begonnen om alle geschreven hoofdstukken van het begin af aan opnieuw te lezen en met de tips van de redacteur gaan herschrijven. Ik kwam er achter dat ik in de afgelopen jaren ongemerkt al veel op papier had gezet, maar het verhaal was hier en daar nog niet compleet. Ik heb nieuwe hoofdstukken toegevoegd en het eind is nu inzicht. Nog 4 hoofdstukken en dan staat mijn verhaal op papier.

Mijn verhaal begint op het moment dat ik een herseninfarct heb gekregen, de gevolgen hiervan voor mijn werk en mijn leven. Voor de volledigheid en om een en ander te kunnen plaatsen heb ik twee hoofdstukken gewijd aan de periode voorafgaand aan mijn herseninfarct. Het schrijven was hard werken en heeft veel tijd gekost. Het was soms confronterend, verhelderend maar ook leuk om te doen. Ik wil mijn verhaal om verschillende redenen publiceren. Ik kom hier in een aparte blog op terug.Nadat ik mijn verhaal heb afgerond en de redacteur alles heeft geredigeerd laat ik mijn verhaal lezen aan een goede vriendin en haar echtgenoot. Het lijkt mij verstandig om juridisch advies in te winnen waar ik rekening mee moet houden om mijn verhaal te kunnen publiceren. Naar aanleiding van de reactie van mijn vriendin, het advies van een jurist en de openstaande opmerkingen van de redacteur zal het verhaal hier en daar gecorrigeerd en aangepast moeten worden.

Een paar maanden geleden heb ik een boek gekocht over wat er allemaal komt kijken bij een boek uitgeven. Een leuk, interessant en verhelderend boek en het helpt mij in de voorbereiding om uiteindelijk een goed en onderbouwd besluit te kunnen nemen of ik mijn verhaal wel of niet wil publiceren. Mijn streven is om uiterlijk voor de zomervakantie van 2017 het boek te publiceren.Vanaf nu wil ik regelmatig een blog schrijven over de voortgaan en activiteiten om mijn verhaal middels het uitgeven van een boek te publiceren.

Top