Home / Media / Koninklijke onderscheiding voor Wil Slotboom

Koninklijke onderscheiding voor Wil Slotboom

Vrijdag 19 mei speldde burgemeester Jan Heijkoop een Koninklijke onderscheiding op bij mevrouw Wil Slotboom. Dit deed hij tijdens het jaarlijkse korpsdiner van de brandweer. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Naast jarenlange intensieve inzet voor de vrijwillige brandweer, was zij bestuurslid voor de Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana en zette ze zich actief in voor de stichting Sportgala Hendrik-Ido-Ambacht. Inwoners van de gemeente kennen haar daarnaast vanwege haar enorme betrokkenheid bij de jaarlijkse Zomerparkdag. Vanwege haar gezondheid heeft zij tot haar spijt alle activiteiten moeten beëindigen.

Vrijwillige brandweer
Mevrouw Slotboom was de eerste vrouw die ooit lid is geworden van onze lokale brandweer. Met enorme betrokkenheid en enthousiasme heeft zij zich 17 jaar lang ingezet en daarbij bijna alle uitrukken meegemaakt. Ze gaf voorlichting aan jongeren en ouderen al lang voordat het een taak werd van de brandweerkorpsen. Tot slot heeft zij zich bijzonder ingespannen voor het officiële partnerschap met de Feuerwehr Lermoos uit Oostenrijk.

Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana
Mevrouw Slotboom was als bestuurslid een onmisbare schakel tussen de gemeente en de Oranjevereniging. Ook kon de Oranjevereniging rekenen op haar organisatorisch talent bij o.a. de Breakfastrun, de bevrijdingsloop en de feestelijkheden rondom het 100-jarig bestaan van de Oranjevereniging.

Sportgala
In de beginjaren werd het Sportgala georganiseerd vanuit de gemeente. Mevrouw Slotboom was als ambtenaar hiervoor verantwoordelijk. Vanwege de wens om er een jaarlijks professioneel gala van te maken en sponsoren te kunnen werven, werd de organisatie ondergebracht in de Stichting Sportgala Hendrik-Ido-Ambacht. Op vrijwillige basis heeft mevrouw Slotboom zich hiervoor van begin tot eind ingespannen. Helaas gooide de crisis roet in het eten, waardoor de inkomsten door sponsorgelden snel terug liepen en er een einde aan de Stichting kwam.

Zomerparkdag
De jaarlijkse Zomerparkdag in onze gemeente is bedoeld om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ook kunnen verenigingen, kerken e.d. zich op deze dag presenteren. Mevrouw Slotboom was als ambtenaar van de gemeente 8 jaar verantwoordelijk voor de organisatie van dit evenement. Door haar gedrevenheid is de Zomerparkdag uitgegroeid van een kleine markt tot een groot evenement met jaarlijks ruim 30.000 bezoekers.

Mevrouw Slotboom was iemand op wie nooit tevergeefs een beroep werd gedaan. Haar enthousiasme, doorzettingsvermogen en passie kwamen in al haar werkzaamheden naar voren. Of dit nu haar vrijwilligerswerk of haar werk voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht was.

Top