Home / Overige / Lagere woonlasten mogelijk voor huurders Rhiant.

Lagere woonlasten mogelijk voor huurders Rhiant.

Lagere woonlasten mogelijk voor huurders Rhiant.

53 adressen van Rhiant aan de Strobenen Bogerd en  Klerkskensland in Hendrik-Ido-Ambacht hebben een aanbieding gehad om hun woning energiezuiniger te maken.

Dit voorstel gaat over het aanbrengen van HR++ glas en vloerisolatie. De woningen zijn gebouwd in 1977 en hebben soms nog enkel glas op de slaapkamers. Een aantal jaren geleden zijn in de woningen al HR CV-ketels aangebracht. De Huurdersraad van Rhiant heeft in de planvorming meegekeken en is met goede ideeën gekomen die door Rhiant zijn overgenomen.

Ron van der Hoek van Rhiant: “Rhiant vraagt voor het aanbrengen van de energiebesparende maatregelen een maandelijkse huurverhoging, maar we hebben berekend dat dit bedrag lager is dan de besparing op de gasrekening van de huurders”. Per saldo hebben de huurders dan lagere woonlasten. Ron van der Hoek: ‘’Inmiddels heeft meer dan helft van de bewoners  zich aangemeld om mee te doen, Rhiant is blij met dit hoge aantal deelnemers.’’ Het aantal deelnemers ligt namelijk fors hoger dan in andere energieprojecten. De planning van de uitvoering van de werkzaamheden is vanaf februari 2015.

Rhiant is een woningcorporatie in Hendrik-Ido-Ambacht met circa 1800 woningen. Duurzaamheid en energieprojecten zijn voor ons heel belangrijk.

Top