Home / Media / Ondertekening AmbachtPas

Ondertekening AmbachtPas

Op maandag 7 maart hebben wethouder André Flach en Han Hendrikse, directeur van De Blije Borgh de samenwerkingsovereenkomst voor de AmbachtPas getekend. André Flach: “Ik ben heel blij met deze samenwerking! Het idee ontstond ooit doordat ik een artikel had gelezen over een soortelijke munt in een regio in het zuiden van Duitsland. De Blije Borgh had al De Blije Borgh-Pas. Dit hebben we nu kunnen samenbrengen tot de AmbachtPas”.

AmbachtPas
De AmbachtPas is een speciale betaalpas waarmee je kunt betalen bij meer dan 40 ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht. Als klant krijg je dan mooie kortingen op je aankopen.
Han Hendrikse: “Mijn droom is dat over drie jaar ieder gezin in Ambacht gebruik maakt van de AmbachtPas. Met de voordelige extra gezinspassen, tegen de kostprijs, kan ieder gezinslid straks veilig in de winkels betalen. Een voordeel voor kinderen, die je dan niet meer met contant geld of een eigen pinpas op pad hoeft te sturen!”

Verenigingen en goede doelen
Van alles wat je koopt, geeft de ondernemer 2 procent aan een lokale vereniging of goed doel naar keuze. Bij het aanvragen van de AmbachtPas kan men aangeven naar welke vereniging of goed doel de voorkeur uitgaat. Hierdoor levert de betaalpas verenigingen en goede doelen extra geld op. De pas kost één euro per week, dus 52 euro per jaar. Met de eventuele opbrengsten wordt er geïnvesteerd in welzijnsactiviteiten die voor alle inwoners van de gemeente toegankelijk zijn.

Lancering AmbachtPas
Op 19 maart wordt de AmbachtPas officieel gelanceerd en is dan aan te vragen via de website www.ambachtpas.nl. André Flach: “Wat de pas nu kan is nog maar het begin. De pas zou ook ingezet kunnen worden als beloning, bijvoorbeeld extra geld op de pas ontvangen als mensen trouw hun afval scheiden. De AmbachtPas is gewoon een goed initiatief voor ondernemers, verenigingen én consumenten”.

Top