Home / Sport / Quinty Balkema eerste meisje Football Skills Ambacht

Quinty Balkema eerste meisje Football Skills Ambacht

start nieuwe cursus 8 september

 
Ze speelde als klein meisje al in de F- jes van IFC, de club waar haar vader en broer al jaren actief waren. Ze stopte even met voetballen, maar begon vorig jaar weer, bij Meiden D. Komend seizoen zit ze in de Meiden C2. Twaalf jaar is ze inmiddels, en ze is gek van voetbal. Zo gek, dat ze zich ook heeft opgegeven voor de zondagochtendtrainingen van FSA, het voetbalproject van Michel Hordijk, Raymond Zwildens en Kristiaan Hendriks.

?Ten eerste vind ik voetballen gewoon super om te doen. Maar ik wil ook iets extra?s leren, beter worden?, legt Quinty uit. ?Bij Football Skills Ambacht moet dat wel lukken, denk ik. Michel Hordijk (een van de trainers van FSA, red.) traint ook met de jeugd van Ajax, daar kan ik echt wel wat van leren. Al moet ik wel een beetje wennen aan het idee dat een Ajax- trainer mij training gaat geven, want ik ben eigenlijk voor Feijenoord??.

?Hartstikke leuk dat Quinty bij FSA komt trainen?, zegt Hordijk over haar aanmelding. ?In onze eerste periode (van april tot en met juli) hadden we geen enkel meisje, nu is zij de eerste die zich heeft opgegeven voor de nieuwe serie trainingen.?

Die nieuwe serie trainingen begint op 8 september. Inmiddels heeft nog een aantal meiden zich aangemeld.

?En het zou leuk zijn als er nog meer bij komen? vervolgt Hordijk. ?Het meisjesvoetbal is natuurlijk behoorlijk in ontwikkeling. Als je ziet waar dat bijvoorbeeld in de V.S. toe heeft geleid.. Ik deed voor Ajax laatst een clinic met een groep meiden uit Washington. Die waren een jaar of 15, en dat was een heel aardig niveau, hoor! Dat kan in Nederland ook, met een goede visie en de juiste training.?

Als de Ajax- trainer met Quinty poseert voor een paar foto?s vraagt hij nog even aan de linksbenige aanvalster: ?Quinty, ben je nou ├ęcht voor Feijenoord??

?Echt wel!?, zegt ze vol overtuiging.   

informatie over Michel Hordijk en Football Skills Ambacht kunt u vinden op www.fsambacht.nl

Top