Home / Sport / Alpes d’HuZes 2014 start in onze regio!

Alpes d’HuZes 2014 start in onze regio!

Op 5 juni a.s. staat de Alpe d’HuZes weer op het programma. De Alpes d’HuZes is een Nederlandswielerevenement waarbij de Franse Alpencol Alpe d’Huez een aantal malen achter elkaar beklommen wordt met het doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.
 
Team Onze Berg bestaat uit een enthousiaste groep van 7 mensen uit Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht, die hun sportiviteit graag inzetten voor het ondersteunen van dit goede doel. ?Helaas kent iedereen, in de familie of bij vrienden of kennissen wel iemand, die met kanker te maken heeft of heeft gehad?, aldus Eldert Smolders, voorzitter van Stichting Onze Berg. ?Ik zelf fiets voor mijn moeder die na een lang gevecht de strijd verloren heeft. Zij heeft de finish niet gehaald, die ik nu wel ga halen, als eerbetoon aan haar. En dan ook nog geld ophalen voor de kankerbestrijding. Mooier kan toch niet?. ?Het is voor ons allemaal de eerste keer, dat wij aan de Alpe d’HuZes mee doen?, vult Peter Jongeneel aan. ?Toch zijn we van plan om op 5 juni 2014 die berg meerdere malen te beklimmen en daarmee minimaal 20.000 Euro voor de kankerbestrijding op te halen?.
 
Activiteiten van het team ?Onze Berg?
Om die 20.000 Euro op te halen worden tal van activiteiten georganiseerd. John Timmerman, somt ze op: ?Om te beginnen hebben we een website geopend, www.onzeberg.nl met de mogelijkheid om privĂ© of als bedrijf donateur te worden. Dit initiatief heeft tot nu toe al ruim 15.000 Euro opgeleverd!?. ?Verder zijn we de afgelopen maanden actief geweest met o.a. een oliebollen verkoop en een spinnig marathon?, gaat Peter verder. ?Op dit moment heeft iedereen de mogelijkheid een unieke verjaardagskalender aan te schaffen voor slechts 7,50 Euro, gelimiteerd en voorzien van hele mooie foto?s van Cor Vos. De wielerfotograaf van Nederland. De opbrengst van de kalenders gaat uiteraard ook in zijn geheel naar de kankerbestrijding. 

?En dit is uiteraard maar een greep uit onze activiteiten?, vertellen de twee verder. ?We hebben nog een paar maanden om die 20.000 Euro bij elkaar te krijgen. Daar kunen we nog wel wat hulp bij gebruiken?, gaat Eldert verder. 

Wil je meer weten over Team Onze Berg en wil je ze een stukje op gang helpen? Ga naar www.onzeberg.nl, word ook donateur en help die berg en de ziekte te overwinnen!

Top