Home / Media / SAMEN MET MUZIKANTEN CALEFAX OP HET PODIUM?

SAMEN MET MUZIKANTEN CALEFAX OP HET PODIUM?

MELD JE AAN VOOR TOBE HOUTBLAZERSDAG OP 10 FEBRUARI IN HET ENERGIEHUIS

Speel je dwarsfluit, (alt)hobo, (bas) klarinet, fagot of saxofoon en behoor je dus tot de houtblazers? Dan ben je van harte welkom op zaterdag 10 februari tijdens de ToBe Houtblazersdag in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Deze dag is van 10.00 – 17.00 uur en bestaat uit workshops door muzikanten van Calefax én een concert dat je samen met hen geeft op het podium in Ketel 2.

Energiehuis in het teken van jou en je instrument
Heel bijzonder vinden wij dat hét wereldberoemde houtblazers kwintet Calefax de hele dag aanwezig is. Er is een mooi inspirerend programma voor Dwarsfluit, Hobo, Klarinet, Saxofoon en Fagot. De hele dag meedoen inclusief lunch met lunchconcert en concert van Calefax kost € 50,- (tot 21 jaar) en € 60,50 (vanaf 21 jaar). ToBe cursisten betalen € 35,- (tot 21 jaar) en € 42,35 (vanaf 21 jaar). Per workshop is er plaats voor 15 deelnemers. Meld je daarom snel aan via tobe.nl. Een kaartje voor alleen het concert van Calefax kost € 15,00.

Workshops
De vijf musici van Calefax: Oliver Boekhoorn (hobo), Ivar Berix (klarinet), Raaf Hekkema (saxofoon), Jelte Althuis (basklarinet) en Alban Wesly (fagot) en Imre Rolleman (dwarsfluit) geven de workshops. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderd bent. In het ochtendprogramma worden de deelnemers in groepen ingedeeld en krijg je per groep een workshop. De invulling van de workshop wordt afgestemd op de samenstelling én de wensen van de groep. Calefax werkt in de workshops o.a. aan klank, articulatie, samenspel en zeggingskracht van kamermuziek uit de hele muziekgeschiedenis en van alle stijlen.
Na de lunch werk je de hele groep aan één stuk (Workers Union van Louis Andriessen) dat wordt uitgevoerd tijdens het slotconcert. 

Concert met Calefax
Aan het einde van de dag sta je samen met alle deelnemers en Calefax op het podium van Ketel 2. Calefax geeft aansluitend een optreden met de première van een geheel nieuw arrangement; Dolly Suite van Gabriel Fauré.

Calefax
Calefax is een hechte formatie die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Bijzonder is de breedte van het repertoire; Calefax speelt muziek van alle tijden met zelfgemaakte arrangementen van oude muziek, barok, klassiek, romantisch, 20e eeuws, hedendaags repertoire en jazz. Inmiddels is voor hun eigen unieke rietkwintetbezetting een grote hoeveelheid origineel repertoire geschreven door componisten van over de hele wereld. Meer informatie, aanmelden en kaartverkoop vind je op tobe.nl .

Top