Home / Media / Weekmarkt De Volgerlanden feestelijk geopend

Weekmarkt De Volgerlanden feestelijk geopend

Afgelopen zaterdagochtend 2 mei opende wethouder André Flach met het doorknippen van een lint officieel de nieuwe weekmarkt bij het winkelcentrum Hoogambacht. Iedere zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur is hier voortaan een gezellige weekmarkt met ongeveer 10 kooplieden met onder andere groenten, fruit, vis, kaas, noten, bloemen, fournituren, huishoudelijke en hobbyartikelen. 

Markt versterkt centrum van De Volgerlanden
Prachtig weer, enthousiaste marktkooplieden, een springkussen en veel klanten die naar de Sophiapromenade waren gekomen: ideale omstandigheden voor de start van de weekmarkt bij het winkelcentrum Hoogambacht. Bij de opening benadrukte wethouder Flach het belang van de weekmarkt voor het centrum van wijk De Volgerlanden: ‘Door de vasthoudendheid en inzet van de winkeliers is hier in de afgelopen jaren een compleet centrum ontstaan. Door de ligging aan het park is het centrum echt het hart van de wijk. Hier gebeurt het, mensen ontmoeten en spreken elkaar hier. De komst van de weekmarkt versterkt dit enorm. Op zaterdag zal het hier een levendige boel zijn’, aldus Flach, ‘Het is één van de speerpunten uit het collegeprogramma om hier een markt mogelijk te maken die het winkelcentrum versterkt en de levendigheid vergroot.’

Goede samenwerking
Flach bedankte de winkeliersvereniging, de eigenaar van het winkelcentrum en de marktkooplieden voor de goede samenwerking met de gemeente waardoor deze markt tot stand kon komen. Bezoekers van de markt waren zeer te spreken over de kwaliteit en de variatie in het aanbod. De marktkooplieden deden direct goede zaken.

Top