Home / Media / Burgemeester Heijkoop reikt onderscheiding uit aan de heer D.W. Baan

Burgemeester Heijkoop reikt onderscheiding uit aan de heer D.W. Baan

Tijdens een jubileum zangavond van zijn zangvereniging Vox Humana spelt burgemeester Jan Heijkoop een Koninklijke Onderscheiding op bij dhr. D.W. (Dick) Baan. Deze ontvangt hij voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger en in zijn werkkring. In het bijzonder noemen we hier zijn bestuurlijke werk voor zijn zangvereniging en de veertig jaar trouwe dienst bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Tijdens lange loopbaan bij de gemeente is er onder zijn leiding in elke straat wel iets gedaan aan de riolering of bestrating. Ook is Dick in zijn carrière vanaf het begin nauw betrokken bij de ontwikkeling van de moderne woonwijk De Volgerlanden.

Zingen
Maar ook naast zijn werk zet Dick zich in. Zo is hij sinds 1999 secretaris geweest van de Woningbouwvereniging Algemeen Belang HIA. Ook was hij jarenlang mantelzorger voor zijn (stief)ouders. In zijn kerkelijke gemeente, de Gereformeerde Gemeente in Dordrecht, verzet hij veel werk. Zo is hij als bestuurslid betrokken bij de zangvereniging Vox Humana en is hij sinds 1992 voorzitter van het kinderkoor, het gemengde en mannenkoor. Zijn werk voor de jeugd van de kerk doet hij met veel liefde. Hij was tien jaar lang voorzitter van de 16+ jeugdvereniging ‘Nehemia’.

Politiek
Gedurende twaalf jaar was Dick actief lid van de SGP-kiesvereniging “Het Beginsel Getrouw” in Hendrik-Ido-Ambacht. Hij vervulde functies in de PR en het campagneteam tot secretaris. Deze laatste functie heeft hij tot zijn vertrek in 2009 vervuld. Binnen het bestuur zorgde hij voor de bevordering van de samenwerking en cohesie.

Sportief
Op sportief gebied laat Dick zich ook niet onbetuigd. Als promotor van het Wad organiseert hij jaarlijks tenminste één wadlooptocht en enthousiasmeert anderen met succes mee te lopen met een ‘moddertocht’.

Top