Home / Overige / Dag van de duurzaamheid: Ook bij Rhiant!

Dag van de duurzaamheid: Ook bij Rhiant!

Dag van de duurzaamheid: Ook bij Rhiant!

10 oktober is de dag van de duurzaamheid. Woningcorporatie Rhiant uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Rhiant start een nieuw energieproject: zij biedt deze maand de bewoners van de Strobenen Bogerd en Klerkskensland aan hun woning beter te isoleren.

Rhiant heeft de bewoners van 51 eengezinswoningen in de Strobenen Bogerd en Klerkskensland aangeboden om mee te doen aan het isoleren van de woningen.

Ron van der Hoek van Rhiant: “Huurders hebben een goede aanbieding gehad om de begane grondvloer te laten isoleren en HR++ glas in de woning aan te laten brengen.  Huurders betalen huurverhoging maar besparen kosten op de energierekening. Per saldo houden huurders hier geld aan over.’’

De afgelopen jaren heeft Rhiant al ongeveer 300 woningen energiezuiniger gemaakt. In 2013 lag de focus van Rhiant vooral op verkoop van woningen. Nu is er weer financiële ruimte om te investeren in isolatie. In 2015 komt er een volgend complex woningen aan de beurt voor isolatie. Hiernaast brengt Rhiant in verschillende appartementengebouwen led-verlichting aan. 

De duurzaamheidsinvestering van Rhiant, zoals deze aan de Strobenen Bogerd en Klerkskensland, zorgen voor verlaging in woonlasten van huurders en bevorderen een duurzamere manier van omgaan met energie.

Top