Home / Media / Escaperoom in het gemeentehuis

Escaperoom in het gemeentehuis

Op woensdag 14, donderdag 15 en zaterdag 17 maart veranderde het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht in een spannende Escaperoom. Hierdoor beleefden ruim 70 mensen op een unieke manier waar de gemeente allemaal over gaat. En spraken ze daarna met leden van verschillende politieke partijen. Dit alles om het belang van de verkiezingen meer onder de aandacht te brengen en onze inwoners te stimuleren te gaan stemmen.

Opkomst bevorderen
Burgemeester Jan Heijkoop: ‘Het was een groot succes, we hebben op een bijzondere manier de verkiezingen bij onze inwoners onder de aandacht gebracht. De positieve reacties van de deelnemers spreekt voor zich. We hopen natuurlijk dat dit leidt tot een mooie opkomst morgen!’.

Samenwerking
Een werkgroep met een afvaardiging van leden van verschillende raadsfracties in Hendrik-Ido-Ambacht werkten een idee voor de Escaperoom uit. Ze maakten samen met de gemeente en hulpverleningsorganisaties een trailer. Het verhaal begint met de burgemeester die zich grote zorgen maakt over koffers die op specifieke locaties in Hendrik-Ido-Ambacht worden gevonden. Op onder andere onze social media en bij (sport)verenigingen werd de trailer afgespeeld.

Veel deelnemers
Dit zorgde voor veel aanmeldingen. Uiteindelijk zijn er 14, 15 en 17 maart 9 groepen van 8 personen uitgedaagd om het koffermysterie op te lossen. Er waren zelfs te veel aanmeldingen voor de Escaperooms. Met sommige aanmelders vonden we andere dagen en tijden (zo is de zaterdag er extra bijgekomen), maar helaas moesten we ook sommige aanmelders teleurstellen.

Top