Home / Media / Held gezocht!

Held gezocht!

Wie mag volgens jou dit jaar de titel Held van Ambacht dragen? Je kan jouw kandidaat aanmelden tot 1 oktober 2015. Voor de eretitel Held van Ambacht komen kinderen en jongeren tussen de 6 en 20 jaar in aanmerking die iets bijzonders hebben gedaan voor de medemens of de samenleving. Deze helden zijn een inspiratiebron voor anderen. Kijk op www.h-i-ambacht.nl/heldvanambacht voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Jury
Een jury onder voorzitterschap van burgemeester Jan Heijkoop beoordeelt de aanvragen en beslist wie de Helden van Ambacht 2015 worden. De jury houdt natuurlijk rekening met de leeftijd van de kandidaat en de aard van de prestatie. De namen van de Helden van Ambacht worden bekend gemaakt op vrijdagavond 20 november, ter gelegenheid van de Dag van de Rechten van het Kind.

Helden is van Ambacht
Helden van Ambacht is een onderscheiding van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht voor kinderen en jongeren tussen 6 en 20 jaar. Hiermee wil de gemeente jaarlijks jonge mensen die zich op een positieve wijze inzetten voor medemens en samenleving in het zonnetje zetten. De gemeente is trots op deze ‘Helden van Ambacht’. Zij kunnen een voorbeeld zijn voor andere jongeren om zulke prestaties te leveren.

Top