Home / Media / Voordeel voor iedereen met de AmbachtPas

Voordeel voor iedereen met de AmbachtPas

Wethouder Flach: ‘Dit is een moderne versie van een ‘lokale munt’

Een betaalpas waarmee inwoners profiteren van voordelen bij lokale winkeliers en tegelijk de plaatselijke verenigingen steunen. Dat is het idee achter de AmbachtPas: een moderne versie van een ‘lokale munt’. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht kwam met het idee en zocht de samenwerking met De Blije Borgh. Samen presenteerden ze vorige week het idee aan Ambachtse winkeliers. De reacties waren overwegend enthousiast.

Dat is positief voor de ontwikkeling van de AmbachtPas, die per 1 januari 2016 verkrijgbaar moet zijn. Hoe meer winkeliers meedoen, hoe meer voordeel er voor inwoners te behalen valt. Bij voldoende animo van plaatselijke winkeliers gaat de AmbachtPas straks de huidige ‘De Blije Borgh-pas’ vervangen. Inwoners van Ambacht kunnen de pas dan voor zo’n vijftig euro aanschaffen, er geld opzetten en ermee betalen bij plaatselijke winkeliers. Dat komt neer op nog geen euro per week. Daar staan allerlei voordelen tegenover zoals korting bij winkels en op diensten van de Blije Borgh als één van de deelnemers. Bovendien steunen pashouders met iedere aankoop een vereniging of goed doel in hun woonplaats. Dat doel kunnen ze zelf kiezen. Wethouder André Flach van Hendrik-Ido-Ambacht leidde de informatieavond en ziet zeker de meerwaarde: ‘Ik verwacht dat de AmbachtPas extra inkomsten voor winkeliers en verenigingen oplevert. Het geld dat pashouders op hun pas zetten, geven zij uit in Ambacht. Deze moderne versie van een lokale munt maakt het aantrekkelijk om hier aankopen te doen. Daar profiteren straks zowel winkeliers, inwoners, verenigingen als plaatselijke goede doelen van!’

Spek je verenigingskas met de AmbachtPas!
Maandag 29 juni is er een informatieavond voor alle Ambachtse verenigingen. Die avond begint om 19.15 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Hendrik-Ido-Ambacht, Weteringsingel 1.

Top