Home / Zorgwelzijn / Hoe slapeloosheid behandelen

Hoe slapeloosheid behandelen

De oorzaken van slapeloosheid, alsook hoe we deze aandoening kunnen behandelen, worden in dit artikel besproken.

Slapeloosheid is een aandoening waarbij mensen lijden aan slaapgebrek. Het is een veelvoorkomende aandoening die zowel jong als oud treft. Een slechte nachtrust kan te wijten zijn aan verminderde melatonineproductie in de hersenen. Sommige andere oorzaken van slapeloosheid zijn onder andere stress, depressie of een tekort aan ijzer of magnesium. Ook kunnen mensen door hormonale onevenwichtigheid mensen last hebben van slaapproblemen.

 

Slapeloosheid medicinaal behandelen

Stress is een van de belangrijkste oorzaken van slapeloosheid. Wanneer mensen last hebben van elke vorm van stress, is een gezonde nachtrust uit den boze. Dit alles verslechtert de algehele gezondheid en belemmert ook de reguliere activiteiten en prestaties op school of op het werk.

Vaak zijn mensen op zoek naar een gemakkelijke manier om hun niet kunnen slapen op te lossen en daarom roepen ze vaak de hulp in van kalmeermiddelen en/of slaappillen. Echter zijn deze niet effectief omdat de regelmatige inname van deze stoffen schadelijk kan zijn voor het lichaam. Bij lang gebruik van deze geneesmiddelen kan er tevens tolerantie optreden. Medicijnen kopen  en gebruiken lost enkel de symptomen van uw slapeloosheid op zonder dat de oorzaak ervan wordt aangepakt. Vandaar is het raadzamer om te kiezen voor een kruidenbehandeling. Bovendien is het belangrijk om een gezond voedingspatroon te handhaven om de beste resultaten te bekomen.

 

Slapeloosheid natuurlijk behandelen

Het is altijd belangrijk om slapeloosheid te behandelen met natuurlijke manieren omdat de inname van medicinale slaaptabletten veel bijwerkingen met zich kan meebrengen. Daarom gaan we nu verder in op hoe u een gezonde nachtrust kan herwinnen op een natuurlijke manier.

Het dagelijkse dieet speelt een belangrijke rol bij het beheersen van de slaaproutine van een persoon. Als u voor het slapen zware maaltijden nuttigt, krijgt u niet genoeg slaap. Daarom is het raadzaam een licht voedingsschema te volgen. Het is raadzaam om geen stimulerende dranken zoals koffie te nuttigen voordat u onder de wol kruipt. Ook kan overmatig gebruik van alcohol een veel voorkomende oorzaak zijn van slapeloosheid. Beter neemt u een glas warme melk met een teugje honing. Honing is ook zeer effectief bij het behandelen van slapeloosheid omdat het de slaap bevordert. Ook kunt u honing toevoegen aan thee in plaats van koffie. Het is een gemakkelijke en efficiënte manier om uw symptomen van insomnie te verlichten.

Probeer dagelijks sla toe te voegen aan uw avondmaal. Deze bevat magnesium wat een natuurlijk slaapinducerend element is dat u ook terugvindt in donkere bladgroenten, hele granen en amandelen. Het verbetert niet alleen uw algehele slaap, maar ook uw bloedcirculatie.

Thiamine of vitamine B1 is een andere geweldige remedie voor het behandelen van veel gezondheidsproblemen. Het induceert slaap door het zenuwstelsel in het lichaam te ontspannen. Thiamine vermindert ook gezondheidsproblemen zoals angst, stress en depressie.

Ook blijken granen, noten en peulvruchten blijken zeer nuttig te zijn om slapeloosheidsproblemen te behandelen. Vitamine B1 in in combinatie met deze voedingsmiddelen ontspant het zenuwstelsel veilig en natuurlijk.

Top