Home / Media / Kleuters OBS De Waterlelie ontbijten met burgemeester Heijkoop

Kleuters OBS De Waterlelie ontbijten met burgemeester Heijkoop

Vanochtend bracht de jongste kleutergroep van OBS De Waterlelie uit Hendrik-Ido-Ambacht een ontbijtje bij burgemeester Jan Heijkoop op het gemeentehuis. Met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven deze kinderen het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen. Burgemeester Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht onderstreept hiermee, net als zo’n 240 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar.

Donatie aan de LINDA.foundation
Burgemeester Heijkoop betaalde symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. De 27 kleuters namen de cheque met een bedrag van €100,- in ontvangst. Burgemeester Heijkoop kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “’Ik vind het bijzonder fijn om te horen dat de meeste kinderen in Hendrik-Ido-Ambacht ‘s ochtends gewoon ontbijten. Een goede en gezonde start van de dag is immers heel belangrijk!”

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 240 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Top