Home / Media / Première film ‘Afval Scheiden’

Première film ‘Afval Scheiden’

Op woensdagavond 2 december heeft wethouder Floor van de Velde officieel de film ‘Afval Scheiden’ van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht in première laten gaan. De film werd voor het eerst vertoond in Cascade aan alle genodigden.

Afval scheiden doe je samen.
De gemeente heeft hoge ambities op het gebied van afval. In december 2013 is het afvalbeleidsplan vastgesteld door de raad. De gemeente heeft al veel maatregelen getroffen om de hoeveelheid afval te verminderen en meer afval te scheiden. Maar afval scheiden doe je samen. Daarom is de gemeente met bewoners om tafel gaan zitten om tot creatieve oplossingen te komen. Dit is gedaan volgens de ‘Collective Impact’ methode. Een bijzondere vorm van burgerparticipatie. Hierin fungeren bewoners met verschillende achtergronden als ideeëngenerator. Wethouder Van de Velde: ‘Uit de eerste inspiratiesessie bleek dat er twee goede afvalscheiders in de groep zaten. Toen ontstond het idee om een film te maken als inspiratie voor andere inwoners om afval beter te scheiden’.

Bewoners worden hoofdrolspelers
Cees Coumou en Coen Versnel hadden tijdens de inspiratiesessie al veel ideeën hoe je goed afval kunt scheiden. Het was dus logisch om hen tot de twee hoofdrolspelers in de film te benoemen. Tijdens de première zijn ze door wethouder Van de Velde dan ook even extra in het zonnetje gezet, omdat ze belangeloos hebben meegewerkt aan de film.

Vertoning film
Na de première wordt de film eens per maand vertoond, voorafgaand aan een voorstelling in Cascade. Ook zal de film regelmatig te zien zijn via ‘social media’ en de website van de gemeente. Naast de film zijn er een aantal korte filmpjes met tips voor afval scheiden gemaakt. Deze zijn ook te zien via de bekende kanalen van de gemeente.

Top